14 Mayıs 2017 13:33

Dilan Sarıkaya doğum gününde anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatnı kaybeden Emek Partisi üyesi Dilan Sarıkaya doğum günü nedeniyle yapılan etkinlikle anıldı.

Paylaş

10 Ekim Katliamı'nda hayatnı kaybeden Emek Partisi üyesi Dilan Sarıkaya doğum günü etkinliği ile dostları ve yoldaşları tarafından unutulmadı. 10 Mayıs günü doğan Dilan, arkadaşları ve Emek Partililer tarafından yattığı Kabasakal mezarlığında anıldı. Kuş evleri ve çiçeklerle süslenen Dilan’ın mezar yerinde bir araya gelen Emek Partililer ve dostları Dilan’ı unutturmayacaklarını söyledi.

Anmada konuşan Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, Dilan’ın gülen yüzü ile hatırlanılan, mücadele içerisinde olan bir genç olduğunu belirterek “Onlara borcumuz onların mücadelesini sürdürmek” dedi.

10 Ekim Ankara Katliamı'nın aydınlatılması için mücadele ettiklerini dile getiren Aracı, birkaç IŞİD’li katilin yargılanmasının yeterli olmadığını belirterek “Ortaya çıkarmak istediğimiz kamunun sorumluluğu. Bunun için elimizde deliller var” dedi. Dilan’ın barış mücadelesini sürdüreceklerini ifade eden Aracı, “Bugün anneler günü. Dilan bir anneler gününde dünyaya gelmiş. Onun annesine bir anneler günü hediyesi, hepimize hayatın sunduğu bir armağandı. Onu annesiyle, dostlarıyla birlikte yaşatacağız. Unutulmasına izin vermeyeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Koçerlerin bekleyişi sürüyor

SONRAKİ HABER

‘Bu karmaşadan yeni şeyler çıkabilir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...