14 Mayıs 2017 11:07

Duvarları çatlayan 2 bin kapasiteli yurt tehlike saçıyor

Sene başında yapılan 2 bin kapasiteli Siirt'teki Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdundaki çatlaklar korkutuyor.

Paylaş

Siirt merkeze 10 kilometre uzaklıkta özel bir şirket tarafından yaptırılan Siirt Üniversitesi yerleşkesindeki YURTKUR'a bağlı Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu’ndaki çatlaklar korkutuyor. Sene başında yapılan 2 bin kapasiteli yurt, iç duvarları çatlayarak dökülmeye başlamış, banyo gibi yerlerde ise su sızıntısı yaşanıyor.

Öğrenciler yurdun sene başında bitirildiğini ve inşaatının çok kısa sürdüğünü anlattı. Aynı yerleşkede bulunan KYK’ye bağlı 3 bloklu erkek yurdunun A bloğunun alt kısmı bundan birkaç yıl önce çökmüştü. Yetkililerin durumu önceden fark etmesi üzerine aldığı önlemler öğrencilerin zarar görmesini engellemişti.

İki bin kapasiteli yurdun Şubat ayında da çatısı çökmüştü. Yurt yetkililerinin yaptığı açıklamada çatının rüzgardan uçtuğu belirtilmişti. Ancak öğrenciler durumu can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle protesto etmişti. Çatı sabahın erken saatlerinde uçtuğu için kimseye zarar vermemişti.

Yakın bir zamanda çatısı uçan, iç duvarları çatlamaya başlayan yurdun saçtığı tehlike öğrencileri tedirgin ediyor. Konaklama sorunu yaşayan öğrenciler can güvenliklerinin olmadığı söylüyor. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Yaşam savunucuları: Ali ve Aysin’in mücadelesi sürecek

SONRAKİ HABER

VakıfBank ikinci kez Dünya Şampiyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...