14 Mayıs 2017 11:03

Yaşam savunucuları: Ali ve Aysin’in mücadelesi sürecek

Antalya'da şüpheli bir cinayetle öldürülen yaşam savunucuları Ali ve Aysin Büyüknohutçu için yapılan eylemde 'Davalarının takipçisiyiz' denildi.

Paylaş

Antalya’da taş ocaklarına karşı mücadele eden Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu’nun öldürülmesi İstanbul’da protesto edildi. Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen yaşam savunucuları, “Katilleri tanıyoruz mücadeleden vazgeçmiyoruz”, “Ali ve Aysin'in bıraktığı yerden doğayı ve yaşamı savunuyoruz” pankartları açtı, öldürülen çiftin fotoğraflarını taşıdı.

Ali ve Aysin çiftinin verdikleri çevre mücadelesinde önemli hukuki zaferler kazandığına dikkat çeken Nazım Dikbaş, “Emsal niteliği taşıyan zaferleriyle bölgedeki taş ocaklarının kapatılmasına karşı yeni hukuki mücadelelere hazırlandıkları esnada yaşanan bu cinayeti şüpheli buluyoruz” diye konuştu. Cinayetin basit bir gasp olayı olarak geçiştirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Dikbaş “Ali ve Aysin'in öldürülmesine varan süreçteki tüm olaylar, bunun gelişigüzel bir suç olmadığına işaret etmektedir.  Gün gibi ortadaki şaibe aydınlatılana kadar, tüm suçlular cezalarını bulana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız” dedi.  

DAVALARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ali ve Aysin çiftinin uzun zamandır devam eden çevre mücadelelerinde pek çok tehditle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Dikbaş “Süreç içinde mücadele ettikleri şirketlerden biri, 'ticari faaliyetlerini engellediği' gerekçesiyle kendilerine 100 bin liralık tazminat davası açtı, dostlarımız davayı kazanarak tazminat ödemekten kurtuldu ancak sorunlar bitmedi. Yaşadıkları evin etrafındaki orman daha birkaç gün önce yandı” diye konuştu.  Ekoloji mücadelesi verenlerin yıllardan beri şirketlerin ve hükümetin hedefinde olduğunu kaydeden Dikbaş “Biliyoruz ki birilerinin huzuru kaçıyor, kolay kârlarından oluyorlar, ama ne mutlu bize ki bu çürümüş düzene karşı yaşamın yanında saf tutuyoruz” dedi. Dikbaş, Ali ve Aysin’in Finike'nin eşsiz sedir ormanları için verdikleri mücadeleyi sahiplendiklerini ve bölgedeki mermer ve taş ocaklarına karşı davalarının takipçisi olacaklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de dayanışma grevini Lütfiye Bozdağ devraldı

SONRAKİ HABER

Duvarları çatlayan 2 bin kapasiteli yurt tehlike saçıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...