14 Mayıs 2017 11:00

Kadıköy’de dayanışma grevini Lütfiye Bozdağ devraldı

Gülmen ve Özakça ile dayanışmak için Kadıköy’de başlatılan açlık grevini Yrd. Doç. Dr. Lütfiye Bozdağ devraldı.

Paylaş

67 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla Kadıköy’de başlatılan açlık grevini devralan akademisyen Yrd. Doç. Dr. Lütfiye Bozdağ, “Nuriye ve Semih’e sahip çıkarak direnişi büyütmeliyiz” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve 67 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla barış akademisyenlerinden bir grubun Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda başlattığı süreli-dönüşümlü açlık grevi bugün 10’uncu gününe girdi.

Grevi, bugün Kemerburgaz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Lütfiye Bozdağ devraldı. Bozdağ’ın yanı sıra Antikapitalist Müslümanlar, Devrimci Gençlik Birliği (DGB) ve Devrimci Liseliler Birliği (DLB) üyesi bir grup öğrenci de destek için açlık grevine girdi.

‘ARKADAŞLARIMIZ İŞE ALINSIN’

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı yaşatmak ve direnişlerine destek vermek için açlık grevine girdiklerini belirten Bozdağ, “Bugün Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 67’nci günü, çok kritik bir nokta. Sesimizin basına, kamuoyuna özellikle siyasi iktidara duyurmaya çalışıyoruz. Çünkü, muhatabımız o. KHK’lerle arkadaşlarımızı, bizi bir anda işsiz bırakan, hiçbir hukuki gereği olmaksızın bütün kamu alanlarından işimizi elimizden alarak yaşam alanımızı daraltan siyasi iktidarın kararını gözden geçirmesini ve arkadaşlarımızı tekrar işe almasını istiyoruz” diye konuştu.

‘DİRENİŞİ BÜYÜTMELİYİZ’

Gülmen ve Özakça’nın sadece “İşimizi geri istiyoruz” diyerek bu eylemi başlattıklarına dikkat çeken Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Ama onlar sadece kendileri için bu eylemi yapmıyorlar. Onlar, hukuksuz bir şekilde tüm işsiz kalanlar için bu onurlu direnişi gerçekleştiriyorlar. AK Parti faşizmi adım adım ilerliyor. O nedenle bizim bu direnişi büyütmemiz, Nuriye ve Semih’e sahip çıkarak onların yaşama dönmesini sağlamamız gerekiyor. Bunun için de çoğalmalıyız. Direnişi büyütmeliyiz.” (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Yıldırım gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Yaşam savunucuları: Ali ve Aysin’in mücadelesi sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...