14 Mayıs 2017 10:48

Gülmen ve Özakça'nın annelerinden direniş alanına ziyaret

İşlerine geri dönebilmek için 67 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın anneleri, direniş alanını ziyaret etti.

Paylaş

Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça başlattıkları açlık grevinin 67. gününe girerken, Anneler Günü vesilesiyle Gülmen ve Özakça'nın anneleri Ankara Yüksel Caddesi'ndeki direniş alanına geldi. Burada konuşan Özakça’nın annesi Sultan Özakça, “AKP iktidarına önceden de kızgındım ancak 67 gündür öfkeliyim” dedi.  

Başlattıkları açlık grevinin 67. gününe giren Akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya Anneler Günü vesilesiyle, annelerden destek geldi. Ankara Yüksel Caddesi'ndeki direniş alanına Gülmen ve Özakça'nın anneleri Cemile Gülmen ve Sultan Özakça'nın yanı sıra TAYAD’lı anneler de destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşan Özakça’nın annesi Sultan Özakça, çocuklarının açlık grevini bitirmesi için yapılması gerekenin basit olduğunu söyleyerek, “Bir günde işten atıldılarsa bir günde işlerine geri döndürülebilirler. Önceden AKP iktidarına kızgındım ancak artık öfkeliyim. İnsanın değerini bilerek onların işlerine geri dönmesini istiyorum” dedi. Desteğe gelen TAYAD’lı anneler adına konuşan Zeynep Yayla, kendilerinin zulmün karşısında duran anneler olduğunu belirterek, “Evlatlarımız başımızın tacıdır. Onları öldürecekseniz ilk başta anneleri öldürün” ifadesini kullandı.

Öğretmen Semih Özakça ise kendileri için destek açlık grevi yapan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’a teşekkür etti. Özakça, “Anneler emekçidir. Emekleriyle bizi büyüttü, hepsi bizim için kıymetlidir” dedi. Annelerin ziyareti sırasında Gülmen ve Özakça'yı hedef gösteren Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede'ye yönelik tepkiler de dile getirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ordu Çevre Derneği: Koruma adı altında orman yok ediliyor

SONRAKİ HABER

Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Yıldırım gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...