14 Mayıs 2017 09:42

Kocaeli'de kadınlar şenlikte buluştu

Kocaeli'de kadınlar, Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nin düzenlediği şenlikte bir günlüğüne de olsa yüklerinden kurtuldu.

Paylaş

Kocaeli'de kadınlar, Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nin düzenlediği şenlikte bir araya geldi. Hem eğlenmek, hem bir gün olsun yüklerinden kurtulmak için bir araya gelen kadınlar, şenliğe eş ve çocuklarıyla katıldı.

Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği yöneticisi Gözde Meydan'ın konuşmasıyla başlayan şenlik, şarkılar ve halaylarla sürdü.

Meydan konuşmasında, kadınların emeğiyle varolan derneğin yine kadınların gücü ve ortaya koyduğu emekle büyüyeceğini belirterek, "Bu derneğin varoluş sebebi, kadınların yan yana gelerek güçlenmesi ve birlikte hareket alanı oluşturmasıdır. Yalnızca evde, sokakta, işyerinde şiddet gören, tecavüze uğrayan kadınlara değil, aynı zamanda çalışma yaşamında da esnek, güvencesiz, yarı zamanlı ve daha düşük ücretli çalışan kadınların da sesine ses olmaya çalışıyoruz. O yüzden kadınların emeğiyle varolan derneğimiz, yine kadınların gücü ve ortaya koyduğu emekle büyüyecek ve faaliyetine devam edecek" diye konuştu .

Açılış konuşmasının ardından şenlikte, Apartopar ve Günay Zoroğlu sahne aldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konak’ta yetki yeniden Tüm Bel-Sen’de

SONRAKİ HABER

İzmir’de 11. Dana Bayramı coşkuyla kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa