14 Mayıs 2017 08:25

‘Soma katliamının tüm sorumluları cezalandırılmalı’

Didim Demokrasi Platformu dün Soma katliamının tüm sorumlularının cezalandırılması ve Gülmen ile Özakça’nın taleplerinin karşılanmasını istedi.

Paylaş

Soma katliamında hayatını kaybeden 301 madenci, Didim’de toprağa verilen maden işçisi Erdal Demirel’in adının verildiği parkta, Didim Demokrasi Platformu tarafından yapılan basın açıklamasıyla anıldı. Anmada katliamın tüm sorumlularının bir an önce cezalandırılması istenirken, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın işlerine geri dönme taleplerinin karşılanması istendi.

Basın açıklamasını okuyan SES Didim Temsilcilik Kurumu Başkanı Selçuk Altınok “Yüzyılın en büyük işçi katliamı olan Soma faciasının yıldönümünde, başta Soma katliamında yitirdiğimiz Didimli Erdal Demirel ve tüm madencilerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

“Katliamın gerçek sorumlularının kamuoyu önünde hesap vermediği yargılama süreci hala devam etmekte, buna karşın OHAL/KHK düzenindeki ‘Yeni Türkiye’de ise iş cinayetleri değil, insanca yaşam koşulları sıfırlanmaktadır” diyen Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü: “İş cinayetlerinin son bulması, ancak ve ancak işçilerin, emekçilerin ve tüm halkımızın kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz, yetki ve karar hakkının olduğu eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye ile mümkündür. Yüzyılın en büyük iş faciasını, 301 canımızı unutturmamak için yüreği insandan yana atan herkesi, tüm emek dostlarını ve halkımızı bu mücadelemizde birlikte olmaya davet ediyoruz. Yüreğimiz Soma’da! Öfkemiz Sokakta! Kaza değil, kader değil, fıtrat değil, katliam! Unutmayacağız, unutturmayacağız, affetmeyeceğiz!”

Eğitim Sen Didim Temsilcilik Kurulu Başkanı Turgay Elçi, hükümetin Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için acilen harekete geçmesi gerektiğini belirterek: “Hükümet üyelerimizin taleplerini karşılamalı, haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçileri görevlerine iade etmelidir. Didim Demokrasi Platformu olarak, yaşamları kritik bir aşamada olan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Oğuz Güven, 12 Eylül kitabında yazdıklarını yaşıyor'

SONRAKİ HABER

Kani Beko: Fonlara güvenimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...