14 Mayıs 2017 08:19

Diyarbakır'da kolonu patlayan 10 katlı bina boşaltıldı

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan 10 katlı bir apartman, ana taşıyıcı kolonlarından birinin patlaması sonrasında apartman tahliye edildi.

Paylaş

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan 10 katlı bir apartman, ana taşıyıcı kolonlarından birinin patlaması sonrasında apartman tahliye edildi. 38 daire ve 8 işyerinin bulunduğu 25 yıllık binanın kapısı mühürlenirken, binanın geleceğini, yapılan incelemeden sonra karar verileceği belirtildi.

Merkez Bağlar İlçesi'ndeki Mevlana Halit Mahallesi'nde bulunan 25 yıllık Dılşad Apartmanı'nın ana taşıyıcı kolanlarından biri geçen Cuma günü patladı. Bina sakinleri durumu Bağlar Belediyesi'ne bildirdi. Belediye yetkilileri ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yaptığı incelemeden sonra binanın tahliyesine karar verildi. Tahliye kararından sonra binadaki 38 daire ve 8 işyeri güvenlik önlemleri altında boşaltıldı. Binanın kapısı mühürlendi. 

Binanın yıkılıp yıkılmayacağına yapılacak olan detaylı incelemeden sonra karar verileceği belirtilirken, binanın altında kuaför dükkanı bulunan Cevdet Dumrul, büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Dumrul, apartmanın yıkıp yıkılmayacağı konusunda yetkililerin bir an önce açıklama yapmaları gerektiğini söyledi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

3. kolu alındı, yaşamına sağlıklı bir şekilde devam ediyor

SONRAKİ HABER

'Oğuz Güven, 12 Eylül kitabında yazdıklarını yaşıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...