13 Mayıs 2017 19:42

Kayseri'nin Akmescit Mahallesi referanduma gidiyor

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Akmescit Mahallesi'nin komşu Talas ilçesine bağlanması yarın referandumla ikinci kez oylanacak.

Paylaş

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Akmescit Mahallesi'nde yarın gerçekleşecek referandumda mahallenin Talas ilçesine bağlanması ikinci kez oylanacak.

Bünyan Belediyesi'nden gerekli desteği ve hizmetleri alamadıklarını, Talas'a bağlandıkları takdirde daha iyi hizmet alacaklarını öne süren Akmescitliler yarın ikinci defa referanduma gidecek. 2004 senesinde de aynı nedenle yapılan referandumda yüzde 98 oranında 'evet' çıkmasına rağmen Akmescit Mahallesi'nin Talas'a bağlanması hususunda herhangi bir çalışma yapılmamıştı.

İçişleri Bakanlığı'na tekrar başvuran mahalleliler yarın sandığa gidecek. Sabah 08.00'de başlayacak oylama, akşam 17.00'de son bulacak.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, mahalleye yapılan yeni spor ve park alanı açılışında referandumdan bir gün önce, "Akmescit bizimdir, bizim kalacak" diyerek "Ayrılık kararı alırız korkusuyla endişesiyle bu hizmetler yapılıyor zannetmeyin. Zinhar bütün bu hizmetler aksamadan durmadan devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Nüfusu 1860 olan mahallede, 1160 kayıtlı seçmen bulunuyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Amasya'da tarla sulama nedeniyle kavga çıktı: 2 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Süper Lig'de bugün 3 maç oynanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...