02 Temmuz 2012 12:23

TMY bir kanser gibi kemiriyor

‘KCK’ adı altında tutuklanan yazar, gazeteci ve yayıncılarla dayanışma adına Türkiye Yayıncılar Birliği Yayınlama Özgürlüğü Komitesi ile uluslararası yazar, yayıncı, basın ve insan hakları kurum temsilcileri ortak bir basın toplantısı düzenledi.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen açıklamaya, Siliv

TMY bir kanser gibi kemiriyor
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen açıklamaya, Silivri’deki davaya katıldıkları sırada çantaları çalınan Uluslararası Yayıncılar Birliği Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Bjorn Smith-Simonsen, Uluslararası PEN Başkan Yardımcısı Eugene Schoulgin, Uluslararası PEN Hapisteki Yazarlar Komitesi Direktörü Sara Whyatt katılamadı.

Bunun üzerine açıklamayı Ragıp Zarakolu yaptı. Zarakolu, önceki yıl reform yapılacağı iddia edilen anayasal değişikliklerden sonra, sadece düşünce ve ifade özgürlüğü alanın da değil toplanma, örgütlenme , bir araya gelme gibi genel haklarda bile fütursuzca bir saldırı ile yüz yüze kalındığını vurguladı.

ÖYM’lerin geçmişin İstiklal Mahkemelerine dönüştüğünü ifade eden Zarakolu, “Terörle Mücadele Yasasının Türkiye’yi bir kanser gibi kemirdiğini” söyledi.  

AÇIKLAMAYA KATILANLAR

PEN Türkiye Merkezi 2.Başkanı Halil İbrahim Özcan, TYS Genel Başkanı Mustafa Köz, TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, Gazeteci Nedim Şener, Cumhuriyet gazetesi Yazarı Zeynep Oral, Sel Yayıncılık, Pencere Yayıncılık ve Evrensel Basım Yayın açıklamaya katıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDK örgütlenme çalışmalarına devam ediyor

SONRAKİ HABER

‘Askerler savaştan, işçiler açlıktan ölecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa