13 Mayıs 2017 14:18

HDP: Soma faciasını unutmayacağız

HDP, 3 yıl önce Soma’da hayatını kaybeden madenciler için yazılı açıklama yaptı.

Paylaş

HDP, 2014’te yaşanan katliamda hayatını kaybeden Somalı madenciler için yazılı açıklama yaptı. Hayatını kaybeden madencilerin unutulmadığı ifade edilen açıklamada “Ailelerin ve yakınların acılarını bir kez daha paylaşıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Katliam sonrası gerçek sorumluların hala cezalandırılmadığı ifade edilen açıklamada “Soma faciasını 'kaza, kader, fıtrat' olarak doğallaştıran 15 yıllık AKP iktidarı döneminde iş cinayetleri durmak bilmiyor. Türkiye halen iş cinayetlerinde Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olma özelliğini koruyor. Son 15 yılda en az 17 bin işçi iş cinayetinde yaşamını yitirmiştir. Bu verilere sistematik olarak gizlenen meslek hastalıkları sonucu yaşamını yitiren emekçiler dahil değildir” denildi.

İş cinayetlerinin sebebinin AKP-Saray iktidarının Türkiye’yi ucuz emek cenneti yapması olduğu belirtilen açıklamada “Bugün emeğin haklarını bütünlüklü olarak savunmak, dayanışmayı, ortak mücadeleyi büyütmek ve iş cinayetlerini durdurmak için mücadele etmek son derece yaşamsaldır. Biliyoruz ki, Soma'yı anmak, insanca çalışma ve yaşama hakkını savunmakla olur. Soma’yı anmak, kölelik yasalarına karşı durmakla, emeğin hakları için sömürüye karşı mücadele etmekle olur. Soma'yı anmak, Soma'dan doğru dersler çıkarmakla, ülke kaynaklarını güvenceli çalışma yaşamı kurmaya ayırmakla olur” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Sabahattin Ali 110 yaşında’ 

SONRAKİ HABER

ETTU Cup’ta Bursa Büyükşehir Şampiyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa