02 Temmuz 2012 12:17

HDK örgütlenme çalışmalarına devam ediyor

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Avcılar ve Kartal’da iki etkinlik düzenledi.Avcılar HDK üyeleri, Eğitim-Sen 7 No’lu Şubede pazar günü kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Kahvaltının ardından söz alan Avcılar HDK Sözcüsü Hüseyin Akhan bir konuşma yaptı. HDK’nin en geniş muhalefeti sağlamak iç

HDK örgütlenme çalışmalarına devam ediyor
Paylaş

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Avcılar ve Kartal’da iki etkinlik düzenledi.
Avcılar HDK üyeleri, Eğitim-Sen 7 No’lu Şubede pazar günü kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Kahvaltının ardından söz alan Avcılar HDK Sözcüsü Hüseyin Akhan bir konuşma yaptı. HDK’nin en geniş muhalefeti sağlamak için çaba harcadığını belirten Akhan, Halkevlerinin de HDK içerisinde yer alması gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Bismil Derneği Başkanı Hasan Şen ise kendisine teklif edilen Kürtçe sunuculuk teklifi neden reddettiğini anlattı. “Bizim çocuklarımız anadilinde konuştuğu için yıllarca ceza alıyor, devlet ise bana gelmiş Kürtçe spikerlik için para veriyor. Bu nasıl bir adalet” sözleriyle mevcut durumu özetleyen Şen, Kürt sorununun çözümünde HDK’nin önemli bir rol üstleneceğine inandığını ifade etti. Etkinlik, kahvaltıya katılanların HDK’nin çalışmalarına dair önerilerinin ardından son buldu.

HDK Kartal Kadın Meclisi de Kartallı kadınlarla bir araya gelerek HDK faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yerel meclis çalışmalarına dair paylaşımın yapıldığı buluşmada, güncel siyasal gelişmeler de değerlendirildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Göçük altında kalan işçi kurtarılamadı

SONRAKİ HABER

TMY bir kanser gibi kemiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...