13 Mayıs 2017 13:42

Demirtaş'tan açlık grevlerine ilişkin mesaj

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açlık grevindeki Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Kemal Gün'e ilişkin mesaj gönderdi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, KHK ile görevlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile, oğlunun cenazesini almak için açlık grevine başlayan Kemal Gün'e ilişkin cezaevinden yazılı mesaj gönderdi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mesajı şöyle:

Hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde yürürlüğe konulan KHK'ler toplumda özellikle muhalif kesimlerde bir cadı avına dönüştü. 

Darbecilerle hukuk içinde mücadeleye evet, darbe gerekçesi ile hükümet muhaliflerine yönelik haksızlıklara hayır diyoruz.

Bu vesile ile gasp edilen hakları için açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça şahsında bütün mağdurların sesinin duyulmasını destekliyor, onlara yönelik saldırıları kınıyor, selam ve saygılarımı iletiyorum. 

Sadece cenazesine ulaşmak için açlık grevi yapmak zorunda olan yurttaşlarımızın varlığı bile tek başına iktidarın içine düştüğü rezaleti açıklamaya yeterlidir. Kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum, selam, saygı ve sevgilerimi iletiyorum. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arjantinli kadınlar sokağa geri dönüyor

SONRAKİ HABER

‘Gözaltındaki ESP’liler serbest bırakılsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa