13 Mayıs 2017 13:33

Arjantinli kadınlar sokağa geri dönüyor

Kitlesel eylemlerle dünya kadın hareketine damgasını vuran Arjantinli kadınlar sokağa geri dönüyor.

Paylaş

Geçtiğimiz yıl, özellikle kadın cinayetlerine karşı kitlesel eylemleriyle dünya kadın hareketine damgasını vuran Arjantinli kadın örgütleri, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz/Ni una menos” eylemlerine geri dönüyor. Kadınlar ilk olarak 3 Haziran’da sokağa çıkacaklarını duyurdu. 

Pagina12’nin haberine göre, ‘Ni Una Menos’ Kadın Kolektifi adına yapılan açıklamada kadına yönelik kurumsal şiddetin de protesto edileceği açıklandı. “Kurumsal şiddete ve erkek şiddetine karşı 3 Haziran’da meydana dönüyoruz. Kadınları özgür ve canlı istiyoruz!” denilen açıklamada, özellikle güvenlik güçlerinin kadın eylemlerine yönelik baskıcı tutumuna tepki gösterildi. 

Devlet kurumlarının kadın cinayetlerinin üzerini örter ve devletin verdikleri silahları kadınlara yöneltirken, kadınların sokakta baskı gördüklerine ve eylemlerde keyfi olarak gözaltına alındıklarına dikkat çekildi. “Karakollara şikayette bulunduğumuzda ya da yardım talep ettiğimizde ise bizi duymuyorlar” denilen açıklamada son iki ayda 26 kadın hakkında katıldıkları eylemler nedeniyle hukuki işlem yapıldığı belirtildi. Kadın meclisleri oluşturularak 3 Haziran’a hazırlanacaklarını belirten kadınlar, “sokağa geri dönüyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BES Genel Kurulu gündeminde KHK ihraçları var

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan açlık grevlerine ilişkin mesaj

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...