13 Mayıs 2017 13:27

BES Genel Kurulu gündeminde KHK ihraçları var

BES 8. Olağan Genel Kurulu'nda, OHAL uygulamaları ve KHK’lerle gerçekleşen ihraçlara karşı mücadele yöntemleri tartışıldı.

Paylaş

BES 8. Olağan Genel Kurulu devam ediyor. Bugünkü oturumda önümüzdeki dönem mücadelenin nasıl şekilleneceğine dönük tartışmalar yapıldı, tüzük değişikliği ve karar önergeleri tartışılarak oylandı.

Akar İnternationale Otel’de gerçekleşen Genel Kurul delegelerin konuşmaları ve tüzük değişikliği ile karar önergelerinin tartışılarak oylanmasıyla devam etti.

Konuşmalarda öne çıkan konuların başında ise OHAL uygulamaları ve KHK’lerle gerçekleşen ihraçlara karşı mücadele yöntemleri geldi. Diğer yandan ihraç edilen sendika üyeleriyle dayanışmanın nasıl güçlendirileceği de tartışılan konular arasında yer aldı. Delegeler konuşmalarında önümüzdeki dönem mücadelenin nasıl şekilleneceğine ilişkin öneriler getirirken, OHAL’in bütün sonuçlarıyla kaldırılması ve ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine dönmelerine ilişkin tartışmalar yürüttü. Genel Kurulda tüzük değişikliği ve karar önergeleri de tartışılarak oylandı. Genel Kurul yarın yapılacak ve yeni yönetimi belirleyecek seçimlerle sona erecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransız gazeteci için verilen ’sınır dışı’ kararına itiraz

SONRAKİ HABER

Arjantinli kadınlar sokağa geri dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...