13 Mayıs 2017 13:22

Açlık grevi yorumu: Çözüm 1 saat içinde mümkündür

TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı'dan açlık grevi yorumu: Çözüm yaşanan ihlallerin derhal sonlandırılmasıdır

Paylaş

KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça, açlık grevinde 66. gününde. Açlık grevlerini Ervensel'e değerlendiren Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel (TİHV) Sekreteri Metin Bakkalcı, “Çözüm 1 saat içinde mümkündür. Mesele açlık grevlerinin son bulması açısından yaşanmakta olan ihlallerin derhal sonlanmasıdır.” dedi.

TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevlerine ilişkin gazetemize konuştu. Türkiye’nin yakın tarihinde görülmedik ölçüde, on binlerce kişinin hiçbir etkin soruşturma ve kovuşturma süreci geçirmeksizin keyfi nedenlerle kamudan ihraç edildiklerine değinen Bakkalcı, “İhraç edilenler, hak sahibi olma hakkına bile sahip olmayan insanlara dönüştürülmeye çalışılıyor. Bunun adı ‘Medeni ölümdür’. Burada sonuç olarak bir medeni ölüme mahkum etme girişimi var ve bu medeni ölüme mahkum etme girişimi karşısında bir yaşam refleksi ve yaşam direnci açlık grevleri şeklinde tecelli edebiliyor” diye konuştu. 

‘ÇÖZÜM 1 SAAT İÇİNDE MÜMKÜN’

Açlık grevlerinin çözümünün tıbbi bir mesele olmadığını kaydeden Bakkalcı, “Çözümü nedenleri ortadan kaldırılacak bir meseledir. Somut örneğimizde de çözümü 1 saat içinde mümkündür. Mesele açlık grevlerinin son bulması açısından yaşanmakta olan ihlallerin derhal sonlanmasıdır. Bir tıp insanı olarak dileğim odur ki, hiçbir kalıcı hasar olmadan bu açlık grevinin olumlu anlamda ve hiçbir hasar ortaya çıkmadan en kısa sürede sonuca ulaşmasıdır” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çeşme semalarını uçurtmalar doldurdu

SONRAKİ HABER

Fransız gazeteci için verilen ’sınır dışı’ kararına itiraz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...