02 Temmuz 2012 12:09

Göçük altında kalan işçi kurtarılamadı

EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde TOKİ konutları inşaatında göçük altında kalan inşaat işçisi Cengiz Demirel (41), kendisini kurtarmak için gelen kepçenin darbesiyle başı koparak can verdi. Edirne’nin Keşan İlçesi’nde TOKİ konutları inşaatında göçük altında kalan inşaat işçisi Ceng

Göçük altında kalan işçi kurtarılamadı
Paylaş

EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde TOKİ konutları inşaatında göçük altında kalan inşaat işçisi Cengiz Demirel (41), kendisini kurtarmak için gelen kepçenin darbesiyle başı koparak can verdi. Edirne’nin Keşan İlçesi’nde TOKİ konutları inşaatında göçük altında kalan inşaat işçisi Cengiz Demirel (41), kendisini kurtarmak için gelen kepçenin darbesiyle başı koparak can verdi. Olay, sabah saatlerinde Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde inşaat çalışmaları devam eden TOKİ konutlarında gerçekleşti. Taşeron inşaat işçisi Cengiz Demirel, boru döşenmesi için açılan 4-5 metre derinliğindeki çukurda oluşan kayma nedeniyle toprak altında kaldı.
Arkadaşları Demirel’i kendi çabaları ile kurtaramayacağını anlayınca, iş makinesini çağırdı. Gelen kepçe ile çıkartılmak istenen Demirel, dikkatsizlik sonucu başı koparak can verdi. Olayla ilgili TOKİ yetkilileri bilgi vermezken, işçinin uzman bir ekip yerine kepçe ile çıkarılmaya çalışılması, çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, “Devletin gücü kendi çalışanını bile güvence altına alamıyor, bu nasıl sorumsuzluk” diye tepki gösterdi.
İnşaat sektörü, iş cinayetlerinde birinci sırada yer alıyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin tespitine göre, Haziran ayında yaşamını yitiren 59’den 23’ü inşaat işçisi. (EDİRNE)

ÖNCEKİ HABER

Polis devleti gururla sunar

SONRAKİ HABER

HDK örgütlenme çalışmalarına devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa