13 Mayıs 2017 12:58

Maden Mühendisleri: Katliamın sorumlusu taşeronu getirenler

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, Soma Katliamı’nın yıl dönümünde, Beşyol Madenci anıtında açıklama yaptı.

Paylaş

Manisa Beşyol Madenci anıtında konuşan Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, katliamda 5 maden mühendisi ile birlikte 301 kişinin öldüğünü hatırlatarak, “Başta Soma olmak üzere Şirvan, Ermenek, Karadon, Elbistan, Kemalpaşa, Dursunbeyli, Gediz, Armutcuk, Kozlu ve adını sayamadığımız diğer tüm facialarda yaşamını yitiren meslektaşlarımızı ve maden emekçilerini saygıyla anıyoruz” dedi.

Yüksel, “Kazanın asli nedenleri taşeronlaştırma, üretim zorlaması, mevzuattan kaynaklanan esnekleştirme ve denetimsizleştirmedir. Gerçek sorumlular iş güvencesinden, mesleki bağımsızlıktan yoksun maden mühendisleri değil, bu ocaklara taşeronu, rödovansçıyı sokanlardır. Denetimi etkisizleştirenlerdir. İnsan yaşamını hiçe sayan ve ‘bu işin fıtratında vardır’ diyen anlayıştır” şeklinde konuştu.

“Soma’dan sonra siyasi iktidar çeşitli vaatlerde bulunmuştu” diyen Yüksel, üç yıl geçmesine rağmen gerekli ve yeterli önlemler alınmaması nedeniyle ölümlerin devam ettiğini söyledi. Siyasi iktidarın meslek odalarının sesine kulak vermesi gerektiğini söyleyen Yüksel, Soma davasında adaletin yerini bulması için davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Danıştay Başkanını şikayet etti: Disipline sevk edilmeli

SONRAKİ HABER

HDP'li Taşdemir: Kongreyle yeni bir çıkış yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...