13 Mayıs 2017 11:51

Kocaeli 9’uncu Kitap Fuarı açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli 9. Kitap Fuarı törenle açıldı.

Paylaş

Kitap fuarının açılışına onur konuğu yazar Beşir Ayvazoğlu, oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan ve çok sayıda kitap sever katıldı. 21 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl 465 yayınevi, 600’e yakın imza günü, konferans ve söyleşilerden oluşan etkinlik yapılacak. Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Pınar Kür, İlber Ortaylı, Canan Karatay, Yusuf İslam, Aşkım Kapışmak, Enver Aysever, Rasim Özdenören, Sunay Akın, Hanifi Avcı, Norman Finkelsteın gibi birçok yazar Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki etkinliklere katılarak kitaplarını imzalayacak. 

Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Kitap ve Medeniyet” konulu Karikatür Yarışması da sonuçlandı. 58 ülkeden 493 karikatürist katıldığı yarışmada, birinci Aşkın Ayrancıoğlu, ikinci Ukrayna’dan Olena Tsuranova, üçüncü Nurullah Şimşek oldu. Dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Kocaeli Kitap Fuarı’nın onur konuğu olan Beşir Ayvazoğlu, uzun yıllardır yazdığını belirterek, “15 yaşından bu yana yazıyorum. Hayata bir yazar gözüyle bakıyorum. Bilmek ve öğrenmek sonu olmayan bir süreçtir. Burada bulunmaktan gurur duyuyorum, Kocaeli Kitap Fuarı’nda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (Kocaeli/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Engelli yurttaşlar: Sadaka değil hak istiyoruz

SONRAKİ HABER

CHP Danıştay Başkanını şikayet etti: Disipline sevk edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...