13 Mayıs 2017 12:33

'Gülmen ve Özakça’nın talepleri karşılansın'

Elazığ'da Eğitim Sen üyesi öğretmenler açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin karşılanmasını istedi.

Paylaş

Elazığ’da Eğitim Sen üyesi öğretmenler her cumartesi ihraç edilen kamu çalışanlarının mesleklerinin iade edilmesi için gerçekleştirdikleri oturma eyleminde bu hafta açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin karşılanmasını istedi.

Burada konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Cahit Gür, Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve hukuksuzca ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmelerini istedi. Gür, “Hükümetin, ‘darbecilerle mücadele edeceğiz’ diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’lerle haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan 1542’si üyemiz, toplam 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir” dedi. AKP iktidarının hukuk dışı OHAL ve KHK’ler yolu ile bir yönetim biçimi oluşturduğunu belirten Gür, “Eğitim Sen olarak, yaşamları kritik bir aşamada olan üyelerimiz Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yaşamını yitiren İbrahim Erkal defnedildi

SONRAKİ HABER

Engelli yurttaşlar: Sadaka değil hak istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...