02 Temmuz 2012 12:08

Polis devleti gururla sunar

İstanbul’da polisin sokak ortasında darp ettiği ve darp edilişi kamera görüntülerine de yansıyan Ahmet Koca hakkında “polise mukavemet ve hakaret”ten hazırlanan iddianame Başsavcılık tarafından kabul edildi. Polisler içinse açığa almaktan başka bir işlem henüz yapılmadı. İddianameye göre, polisler Koca’nın kendile

Polis devleti gururla sunar
Paylaş
Görkem Kınacı

Sokak ortasında işkenceye uğrayan Ahmet Koca’nın Haseki Hastanesi ve Askeri Hastaneden rapor alamazken polislerin 5’er günlük iş göremez raporu aldığı ortaya çıkmıştı.

Polisler, iddianamede olay gecesi tuttukları tutanakta Koca’nın kendilerine vurduğunu, tartakladığını ve küfrettiğini ileri sürerek Koca’nın müdahalesi sırasında bir polisin yaralandığını, Koca’nın ise kafasını polis aracındaki demirlere vurarak kendini yaraladığını iddia etti.

Başsavcılığın iddianameyi onaylaması ve Asliye Ceza Mahkemesine sevk etmesine, Koca’nın avukatı Efkan Bolaç tepki gösterdi. “Adalet istiyoruz” diyen Bolaç, iddianamenin kabul edilmesinin bile Koca için ceza anlamına geldiğini söyledi. Bolaç, “Adaleti zedeleyen bir durum var. Koca’nın sanık sandalyesine oturması bile adaleti zedeleyen bir durum olacaktır. Polislerin müşteki, Koca’nın da sanık sıfatıyla mahkeme karşısına çıkması kabul edilemez bir durumdur. Biz, Koca’nın ifade ettiği gibi adalet istiyoruz.” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sivas katillerine devlet koruması...

SONRAKİ HABER

Göçük altında kalan işçi kurtarılamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa