13 Mayıs 2017 08:53

Marmaris'te tur midibüsü devrildi: 24 ölü, 10 yaralı

Muğla Marmaris'te tur midibüsü devrildi. Büyük çoğunluğu kadın 24 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi ise yaralı.

Paylaş

Marmaris karayolunda, İzmir Buca'dan günübirlik gezi için Marmaris'e gidenlerin bulunduğu tur midibüsü rampa inişi virajda devrildi, 2'si çocuk 24 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Gezi Anneler Günü için yapılıyordu.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında, Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi rampasında meydana geldi. İzmir Buca'dan bu sabah Marmaris gezisi için yola çıkan, kadınlar ve çocukların da bulunduğu grubu taşıyan, şoför Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün iddiaya göre freni boşaldı. Keskin virajların bulunduğu rampada sürücünün kontrolünü yitirdiği midibüs hızla yol almaya başladı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda yaklaşık 20 metreden alt yola uçan midibüs, 35  AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. Midibüsten fırlayıp etrafa saçılan ve araç içinde sıkışan 23 kişi yaşamını yitirirken, 11 kişi de yaralandı. İlerleyen saatlerde hastaneye kaldırılan yaralılardan biri daha hayatını kaybetti.

Kazayı görenler 112 Acil Servisi ile jandarma ve polisi arayıp haber verdi. Muğla ve Marmaris'ten kaza yerine 15 ambulans, 3 AFAD, 1 UMKE ekibi, belediye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ardından destek için çevre kentlerden de ambulanslar kaza yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri kaza yerinde ilk müdahalede bulundukları yaralıları Muğla ve Marmaris'teki hastanelere taşıdı.

Hafta sonu tatili nedeniyle yoğun trafiğin bulunduğu bölgede, kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca,  kilometrelerce kuyruk oluştu.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Muğla Valisi Amir Çiçek kaza yerine gelerek inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı. Burada açıklama yapan Vali Çiçek, ölü ve yaralı sayısını açıkladı. Vali Çiçek, "Kaza yerinde incelemeler yapıldı. Ölenlerin cenazeleri morga kaldırıldı. Kazanın nasıl olduğuna yönelik araştırmalar yapılıyor. Frenin patlamış olabileceğini düşünüyoruz. Kaza yerinde bir taraftan çalışmalar yapılıyor, diğer taraftan yol veriliyor" dedi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin de "Edindiğimiz bilgiye göre kaza, yerli turistleri taşıyan tur midibüsünün şarampole düşmesiyle kaza meydana geldi. Yaralıları kaza yerinde ilk müdahaleyi yapıp hastanelere sevk ettik. Yaralıların içinde sağlık durumu ağır olanlar da var. Ölü sayısı artabilir. Savcının incelemenin ardından ölenlerin cesetleri adli tıp morguna kaldırılacak. Olay sıcak olduğu için ölenlerin kimlikleri henüz belirsiz" dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada hayatını kaybeden, 3'ü erkek 21'i kadın, 24 kişinin kimlikleri belli oldu. Kazada yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

Fatma Sevindik (58), Nesrin Öksüz (53), Mükerrem Salcan (63), Selda Altay (41), Ayşe Kolcu (54), Melisa Şele (18), Feray Akın (55), Gülüzar Kılıç (52), Cemile Sönmez (59), Fermudiye Ay (49), Leyla Konakçı (46), Zeynep Öksüz (54), Ayşe Nur Namlıarkan (52), Hatice Güllü, Leman Kılıç, Zübeyde Çalık, Nazlı Ceylan, Mübeccel Dedeoğlu, Münire Güler, Sultan Karadağ, Serpil Kaldırımcı, midibüs şoförü Armağan Sertbaş, Habil Güler (57) ve Kemal Öksüz

4'Ü ÇOCUK, 10 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Kazada yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Bahar Sınur (45), Cahide Güler (50), Simge Sinur (17), Fatma Ecrin Ökten (12), Beyzanur Hano (9), Nehir Sertbaş'ın (10 aylık) ise kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

ANNELER GÜNÜ GEZİSİYDİ

Öte yandan kazanın, Anneler Günü nedeniyle düzenlenen günübirlik gezi sırasında meydana geldiği, katılanların İzmir'in Buca İlçesi'nin Yaylacık Mahallesi'nden 2 midibüsle yola çıktıkları öğrenildi. Daha çok Balkan göçmenlerinin yaşadığı mahalleden bugün saat 07.30'da yola çıkanların kendi aralarında araç kiralayarak günübirlik tatile çıktıkları, kazadan bir saat önce de mola verdikleri belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazaya ilişkin yazılı açıklaması şöyle: 

"Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum."

CENAZELER İZMİR'E GETİRİLMEYE BAŞLADI

Muğla'da, yolcu midibüsünün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişinin cenazeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla İzmir'e getirilmeye başladı.

Marmaris Karayolu'nun Sakar Geçidi rampasında öğle saatlerinde meydana gelen tur midibüsü faciasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeler, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla İzmir'e getirilmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Kaynaklar Mezarlığı Gasilhanesi ile  Yenişehir Mahallesi'ndeki Merkez Defin İşleri Gasilhanesi'ne getirilen cenazeler, yarın defnedilmek üzere morga alındı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları cenazeler araçlardan indirildiği sırasında gözyaşlarına boğuldu. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Efeler Belediyesi Sanat Çalıştayı sona erdi

SONRAKİ HABER

Soma'da aileler madencilerin mezarı başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...