13 Mayıs 2017 08:17

Bursa'dan Gülmen ve Özakça'ya destek

Bursa Demokrasi Güçleri, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olduklarını belirtti ve hükümete adım atma çağrısı yaptı.

Paylaş

KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için Üç Fidan Parkı'nda bir günlük açlık grevi çağrısı yapan Bursa Demokrasi Güçlerinin eylemi polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Sabah erken saatlerde Üç Fidan Parkı'nın etrafı tomalar ve yüzlerce polis tarafından kuşatıldı. Polis ekipleri, pankart açıldığı takdirde müdahale edecekleri anonsunu yaptı. Bunun üzerine Bursa Demokrasi Güçleri, pankart açmadan açıklama yapıp bir gün boyunca açlık grevini sürdüreceklerini açıkladı.

Açıklamada, 'Hükümetin darbecilerle mücadele edeceğiz' diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHKler ile 105 bin kamu emekçisini bir gecede işsiz bıraktığı ve en temel haklarını kullanmalarını engellediği vurgulandı. "Bizler bu emekçilerin sağlıklarından ve yaşamlarından endişe duyuyoruz. Daha fazla gecikmeden derhal bu sorun çözulmelidir." denilen açıklamada, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmesi gerektiği vurgulandı. (BURSA EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oğuz Güven için CHP'den çağrı: Derhal serbest bırakın

SONRAKİ HABER

Çiftçiler Ankara’da buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...