13 Mayıs 2017 08:12

Oğuz Güven için CHP'den çağrı: Derhal serbest bırakın

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’in serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulan Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’in derhal serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Yarkadaş, “Cumhuriyet’in soruşturmaya konu olan başlığı, merhum savcımızın ailesi, Basın Konseyi, TGC ya da ÇGD Meslek Etik Kurulu’nun ele alıp değerlendireceği bir konu iken devreye savcılık sokuluyor. Bu uygulama kabul edilemez” diye konuştu.

‘ADETA KELİME AVI YAPILIYOR’

“AKP’li troller adeta ‘kelime avı’ yaparak Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’i gözaltına aldırtıyor” ifadelerimi kullanan Yakadaş, “Merhum savcımızın ailesi ile basın meslek örgütlerinin ilgi alanına girebilecek bir başlık üzerinden terör örgütü propagandası gibi zorlama bir suç üretiliyor. Ve savcı, tek satırlık suçlama için yedi günlük gözaltı süresini doldurmak istiyor. Bunun akılla, hukukla ve vicdanla izah edilebilmesi mümkün değildir” dedi.

‘KENDİLERİ SİLMESİNE RAĞMEN...’

Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi yöneticilerinin atılan başlığı “yakışıksız buldukları için” iki dakika sonra kendilerinin sildiğinin polis kayıtlarına girdiğini de belirten Yarkadaş, “Ancak mantık cezalandırma üzerine kurulduğu için bunların tümü görmezden geliniyor” dedi. Oğuz Güven’in savcının kazada hayatını kaybetmesi üzerine insanlık dışı yorum yapan kişilere twitterda tepki gösterdiğini de belirten Yarkadaş, “Ancak ne ilginç ki; şimdi kendisi aynı suçlamaya maruz kalıyor. Bu trajikomik bir durum” diye konuştu.

‘SUÇLAMANIN CumhZEMİNİ YOK’

Cumhuriyet gazetesinin atılan başlık üzerinden şeytanlaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Yarkadaş, “Oğuz Güven tüm meslek yaşamı boyunca terör örgütlerine karşı açıktan tavır alan  bir meslek büyüğümüzdür. Oğuz Güven’in terör örgütü propagandası yapmakla suçlanması onu tanıyan hiç kimseyi inandırmaz" dedi. Yarkadaş, “Bu haksız uygulamaya derhal son verilmeli; Oğuz Güven serbest bırakılmalıdır” çağrısı da yaptı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Gülnora’nın elinden alınan yaşam hakkıydı'

SONRAKİ HABER

Bursa'dan Gülmen ve Özakça'ya destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...