13 Mayıs 2017 07:18

Nevzat Sayan sanat atölyesi ilk ürünlerini verdi

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden demiryolu emekçisi Nevzat Sayan anısına kurulan Nevzat Sayan Sanat Atölyesi ilk sergisini gerçekleştirdi.

Paylaş

Sayan’ın eşi Rabia Sayan’ın yürüttüğü atölye çalışmalarına katılan yaklaşık 20 öğrencinin atölyede ürettiği çini ve seramik ürünleri sergilendi. Serginin açılışına Sayan’ın üyesi olduğu BTS üye ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da sergi açılışında yer aldı. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde izlenime sunulan ürünler pazartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.

‘EŞİMİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK’

Serginin açılışında konuşan Rabia Sayan, sanat atölyesini eşinin anısını yaşatmak için açtıklarını ifade etti. Kendisi uzun yıllardır Halk Eğitim bünyesinde seramik kursları verdiğini ifade den Sayan, eşinin hayalinin kendisinin bir sanat atölyesi kurmak olduğunu söyledi. Bu hayali gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Sayan, çini üzerine atölye çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Polis ve jandarma çatıştı: 1 asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Patronlara göre esnek çalışma yok: Daha ne kadar esneyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...