12 Mayıs 2017 18:15

İzmir’de PSAKD üyeleri 1 günlük açlık grevi başlattı

PSAKD İzmir Şubesi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için 1 günlük açlık grevi başlattı.

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSKD) İzmir Şubeleri 65 gündür “İşimi geri istiyorum” talebi ile açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için Menemen Cemevi’nde 1 günlük açlık grevi başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan PSKD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yıldız, ülkenin filli olarak KHK’lerle yönetildiğini ifade ederek, KHK'ler ile ihraç edilen bütün kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi gerektiğini söyledi.

65 gündür açlık grevindeki Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumlarının kritik bir aşamaya ulaştığını söyleyen Yıldız “Gelişmeleri derin bir endişe ile takip etmekteyiz. İfade etmek isteriz ki ülkeyi yönetenler yaşanacak her türlü olumsuzluktan birinci derecede sorumlu olacaklardır” dedi.

“Haksız ve hukuksuzca, hiçbir meşru nedene dayanmadan işinden edilen hocalarımızın talepleri tereddütsüz olarak bizim de talebimizdir. Onurlu mücadeleleri bizim de mücadelemizdir” diyen Yıldız, Gülmen ve Özakça için bugün saat 18.00’den Cumartesi saat 18.00’e kadar açlık grevine başladıklarını duyurdu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de Gülmen ve Özakça için destek eylemleri yapıldı

SONRAKİ HABER

'Gülmen ve Özakça'nın yaşamlarından endişe ediyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...