12 Mayıs 2017 17:49

İzmir’de Gülmen ve Özakça için destek eylemleri yapıldı

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek olmak için pek çok ilçede eş zamanlı oturma eylemleri düzenledi.

Paylaş

Eğitim Sen İzmir Şubeleri ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve 65 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için Konak, Buca, Narlıdere ve Bornova’da eş zamanlı basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Tüm ilçelerde ortak basın metni okundu.

Bornova Küçükpark’ta toplanan kitle, “Yaşamı Savunuyoruz. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Yalnız Değildir” pankartı açarak sık sık, “Susma Haykır İhraçlara Hayır”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Zafer Direnen Emekçinin Olacak” sloganları attı.  

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı İsmail Hakkı Şimşek, OHAL ve KHK’ler ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan 1542’si KESK üyesi, toplam 105 bin kamu emekçisinin bir gecede işsiz bırakıldığını hatırlattı. Şimşek, “Bilindiği üzere Türkiye siyasi tarihinin en karanlık sayfalarının hızla doldurulduğu dönemlerde dahi temel yaklaşımımız ‘yaşamak ve yaşatmak istiyoruz’ olmuştur. Eğitim Sen olarak talebimiz açık ve nettir. Hükümet, üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için acilen harekete geçmeli, üyelerimizin taleplerini karşılamalı, haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçileri görevlerine iade etmelidir” dedi.

‘İŞİMİZE İADE EDİLENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

65 gündür “İşimi geri istiyorum” talebi ile açık grevi yapan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumun kötüye gittiğini ifade eden Şimşek, “Gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hukuk dışılığı ve keyfiyeti yönetim biçimi olarak hayata geçiren, ‘yaşamı ve yaşatmayı’ değil kendi siyasal amaçlarını önceleyen AKP iktidarı sorumlu olacaktır. Eğitim Sen olarak, yaşamları kritik bir aşamada olan üyelerimiz Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Konak’ta Eski Sümerbank önünde, Buca’da Şirinyer Forbes girişinde, Narlıdere’de ise Demokrasi Meydanı’nda toplanan kamu emekçileri ise, Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve hukuksuzca ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilene kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Açıklamalar oturma eylemleri ile son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yatağan'da termik santral kabusu

SONRAKİ HABER

İzmir’de PSAKD üyeleri 1 günlük açlık grevi başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...