12 Mayıs 2017 17:46

Kartal, Maltepe ve Sultanbeyli PSAKD üyeleri 1 günlük grevde

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Kartal, Maltepe ve Sultanbeyli Şube üyeleri Gülmen ve Özakça için 1 günlük açlık grevine başladı

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi (PSAKD) Kartal, Maltepe ve Sultanbeyli Şube üyeleri, ortak basın açıklamasıyla 65 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için PSAKD Kartal Şubesi’nde 1 günlük açlık grevine başladı.

PSAKD yönetimi adına basın açıklamasını okuyan Kartal şube yöneticilerinden Hasan Doğan, “Saray ve AKP hükümetinin ‘kendileri için bir nimet’ olduğunu itiraf ettiği 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana ilan edilen ve nedensizce sürekli uzatılan OHAL kapsamında, ülkemiz fiili olarak KHK’ler ile yönetilmektedir. Durum öyle bir hal almıştır ki parlamento tümüyle işlevini yitirmiş onun yerine karar alıcı dar bir siyasi kadro ülkeyi KHK rejimiyle yönetmeye başlamıştır.” dedi. KHK’ler ile dernek, vakıf, ve sivil toplum örgütlerinin kapısına kilit vurulduğunu, içlerinde Alevi toplumunun sesi soluğu sayılabilecek yayın organlarının da kapatıldığını ifade eden Doğan, hükümetin diledikleri rejim için dikensiz gül bahçesi yaratmak istediklerini söyledi.

‘ÜLKEYİ YÖNETENLER YAŞANACAK OLUMSUZLUKLARDAN SORUMLUDUR’

Doğan son olarak şunları söyledi: “KHK’ler ile ihraç edilenler arasında bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, Ankara Yüksel Caddesi’nde oturma eylemlerinde 185, açlık grevinde ise 65. Günü doldurdular. Süreci takip eden hekimlerin  ifade ettiklerine göre, açlık grevi kritik bir aşamaya ulaşmıştır. Ülkeyi yönetenler yaşanacak her türlü olumsuzluktan birinci derecede sorumlu olacaklardır. Bizler Pir Sultanlar olarak genel merkezimizde ve tüm şubelerimizde Gülmen ve Özakça şahsında haksız ve hukuksuzca işinden edilen tüm kamu emekçisi canlarımız için bedenlerimizi 1 günlük açlık grevine yatırıyoruz.  Tüm üyelerimiz, dostlarımız ve demokratik kamuoyunu davet ediyoruz. Aşk ile.”

Basın açıklamasından sonra semah dönen PSAKD üyeleri ve vatandaşlar, 13 Mayıs 18.00’e kadar sürecek açlık grevine başladılar. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Adana’dan Gülmen ve Özakça’ya destek

SONRAKİ HABER

Yatağan'da termik santral kabusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...