12 Mayıs 2017 17:00

İstanbul Avcılar’da 4 kat sınırlaması kaldırıldı

99 Marmara depreminde en büyük kaybın yaşandığı İstanbul Avcılar’da İBB Meclisi 4 kat sınırlamasını kaldırdı.

Paylaş

1999 yılındaki Marmara Depremi'nde en fazla kaybın yaşandığı yerlerden biri olan İstanbul Avcılar'da 4 kat sınırlaması kaldırıldı. Sınırlama evlerin yıkılarak yeniden inşa edilmesinde en büyük engel olarak sunuluyordu.

Yapılan düzenlemeyi değerlendiren Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, “Avcılar halkı için hayati, bizler için de insani ve vicdani bir görevdi” dedi.

CHP MECLİSİ TERK ETMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Avcılar'ın Merkez, Ambarlı, Cihangir, Denizköşker, Mustafa Kemal Paşa, Gümüşpala, Üniversite Mahallelerinin yeniden inşasını sağlayacak imar planları oybirliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz ay meclis gündemine gelen planların son dakikada geri çekilmesi, mecliste gerginliğe neden olmuş, CHP oturumu terk etmişti.

CHP ve AKP’li üyelerin oybirliği ile kabul edilen kararda, yüksek katlı yapılarda oturan vatandaşların hak kaybına uğramasına neden olacak 4 kat sınırlaması kaldırıldı. Avcılar'da 1982 yılında getirilen düzenleme ile 5-6 kata kadar izin verilen binalar, 2008 yılında çıkartılan İmar Planı doğrultusunda 4 kata düşürülmüştü. Bu nedenle yüksek katlı binalarda ikamet eden ev sahipleri hak kaybına uğruyordu.

DEĞİŞİKLİKLE SINIR 6 KATA ÇIKARILDI

Planda yüksekliğin en çok 15.50 metre olarak belirtilen alanlarda yapı yüksekliği en çok 5 kat olarak; yüksekliğin en çok 18.50 metre olduğu alanlarda ise 6 kat uygulama yapılabilecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya Savunma Bakanlığından ABD uçağı açıklaması

SONRAKİ HABER

İhraçlara tepki, Gülmen ve Özakça ile dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...