12 Mayıs 2017 16:15

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kocaeli'de oturma eylemi 

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kocaeli'de oturma eylemi gerçekleştirdi.

Paylaş

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen'in çağrısıyla düzenlenen açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirildi. 

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi 65 gündür açlık grevinde olan üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için İzmit İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan, hukuksuz uygulamaların ülkenin üzerine kara basan gibi çöktüğünü vurgulayarak, “Hükümetin darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’ler ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan 1542'si üyemiz, toplam 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir. Ülkenin üzerine karabasan gibi çöken bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle ihraç edilen kamu emekçileri aileleriyle birlikte zor koşullara mahküm edilmiş, çocukları ağır travmalarla karşı karşıya bırakılmış ve bugüne kadar 37 kişi intihara sürüklenmiştir’’ dedi.

'EYLEMLERİNDE KRİTİK DÖNEME GİRİLDİ'

Hükümeti harekete geçmeye çağıran Turan, “KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Ankara’nın göbeğinde ‘İşimi geri istiyorum’ talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme, 65. güne girmişlerdir. Eğitim-Sen olarak talebimiz açık ve nettir. Hükümet, üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için acilen harekete geçmeli, üyelerimizin taleplerini karşılamalı, haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçileri görevlerine iade etmelidir’’ dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

PSKD'den Gülmen ve Özakça için 1 günlük açlık grevi

SONRAKİ HABER

Rusya Savunma Bakanlığından ABD uçağı açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...