12 Mayıs 2017 16:01

PSKD'den Gülmen ve Özakça için 1 günlük açlık grevi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKD) üyeleri akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek olmak için 1 günlük açlık grevi başlattı.

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKD) üyeleri akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek olmak için 1 günlük açlık grevi başlattı. Açlık grevini Ankara Yüksel Caddesi'nde PSKD Genel Sekreteri Turgay Özkan, OHAL KHK'sı ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesini istedi. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKD) üyeleri, aaşlattıkları açlık grevinin 65. gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek olmak için 1 günlük açlık grevi yapacaklarını duyurdu. Gülmen ve Özakça'nın Ankara Yüksel Caddesi'ndeki direniş yerinde basın açıklaması yapan PSKD Genel Sekreteri Turgay Özkan, açlık grevindeki Gülmen ve Özakça'nın  sağlık durumlarının kritik bir aşamaya ulaştığını ifade ederek, “ Gelişmeleri derin bir endişe ile takip etmekteyiz. İfade etmek isteriz ki ülkeyi yönetenler yaşanacak her türlü olumsuzluktan birinci derecede sorumlu olacaklardır. Parlamento üyelerini, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve tüm duyarlı kamuoyunu Gülmen ve Özakça’nın haklı direnişine sahip çıkmaya, hocalarımızın ölümlerine izin vermemeye çağırıyoruz. OHAL vasıtasıyla yaratılmış tüm mağduriyetler ivedilikle giderilmeli, haksız gerekçelerle açığa alınan, ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir” diye konuştu. 

Özkan, bugün saat 18'den Cumartesi günü saat 18'e kadar Gülmen ve Özakça ile birlikte açlık grevine başlıyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Düşünmek Lazım'da felsefe sohbetimiz devam ediyor

SONRAKİ HABER

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kocaeli'de oturma eylemi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...