12 Mayıs 2017 14:25

Açlık grevindeki eğitimcilere Küçükkuyu'dan destek

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevine Çanakkale Küçükkuyu’daki Tüm Emekliler Sendikası üyeleri destek verdi.

Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde, Tüm Emekliler Sendikası Temsilciliği'nce, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sürdürdüğü açlık grevine destek olmak için oturma eylemi gerçekleştirildi.

Tüm Emekliler Sendikası Temsilciliği üyesi 40 kişilik grup, ellerindeki 'Devlet için halk değil, halk için Devlet', 'Nuriye ve Semih'in açlığına ses ver', 'Ölüme değil işine gönder' yazılı dövizlerle, Mübadele Anıtı önünde toplandı. Topluluk, KHK'yle görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sürdürdüğü açlık grevine destek verdi, oturma eylemi yaptı.

Ardından Tüm Emekliler Sendikası Küçükkuyu Temsilcisi İlhami Tağı, açıklama yaptı. Tağı, “Türkiye'de KHK uygulamalarıyla adaletin, hukukun kişi hak ve özgürlüklerinin yok edildiği bir süreç yaşamaktayız. Binlerce eğitim emekçisi, yüzlerce akademisyen, bilim insanının keyfi bir uygulamayla işlerine son verildi. Bu gidişata itiraz eden binlerce eğitimciden iki kardeşimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ölüm orucuna yatarak bu haksızlıkları dünya kamuoyuna duyurdu. Biz analar babalar olarak, dedeler neneler olarak, çocuklarımızın, torunlarımızın ölümüne müsaade etmeyeceğiz. Meşru olmayan KHK uygulamalarını kaldırılmasını, görevden haksız yere alınan kamu emekçilerinin göreve iade edilmesini istiyoruz. Aksi takdirde ölüm orucuna onlar değil, bizler yatacağız. Küçükkuyulu Tüm Emekli-Sen üyeleri olarak Nuriye ve Semih'in çığlığına biz de çığlığımızı katmak istiyoruz” diye konuştu.

Tüm Emekliler Sendikası Küçükkuyu Temsilciliği üyeleri açıklamanın ardından oturma eylemini başlattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Monte Carlo Balesi, öğrencilerle buluşacak

SONRAKİ HABER

Urfa'da öğrenci servisi devrildi: 8 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...