12 Mayıs 2017 14:09

ABD ve Çin’den ticaret anlaşması

Dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasında 10 maddeden oluşan bir ticaret anlaşması imzalandı.

Paylaş

Dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasında 10 maddeden oluşan bir ticaret anlaşması imzalandı.

BBC’nin haberine göre, bu anlaşmayla Çin, ABD’li kredi kartı şirketleri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının kendi sınırları içinde faaliyet göstermesine izin verecek. Anlaşma kapsamında Çin ayrıca, 2003 yılında askıya aldığı ABD’den et ithalatını 16 Temmuz’a kadar tekrar serbest bırakacak. ABD ise Çin’den pişmiş tavuk eti ithalatı yapılmasına izin verecek.

DIŞ TİCARET AÇIĞINA YAMA

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, bu anlaşmanın ABD’nin Çin’e karşı verdiği dış ticaret açığının daraltılmasına yardımcı olacağını söyledi.

Önceki gün Economist’te yayınlanan röportajında ABD-Çin ilişkilerine de değinen Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile ilişkilerinin oldukça iyi olduğunu ve Çin’in artık kur manipülatörü olmadığını söylemiş, “Sahte haberleri yazanlar ona kur manipülatörü demediğimi söylüyorlar. Ama Çin bir kur manipülatörü değil. Ben bu konuyu gündeme getirdiğimden beri bunu yapmayı bıraktılar” demişti. Trump, seçim kampanyasında da başta Çin olmak üzere diğer ülkelerin ABD’ye karşı yüksek tutarda ihracat fazlası vermelerine izin vermeyeceğini iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Trump, Rusya ile ilgili karar vermeli’

SONRAKİ HABER

Meksika'da kızının katilini bulan anne öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...