12 Mayıs 2017 14:02

‘Trump, Rusya ile ilgili karar vermeli’

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'ABD yönetiminin Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesinde hangi araçların uygun olacağına karar vermeli' dedi.

Paylaş

Rusya, Türkiye ve İran’dan uzmanların yaklaşık 10 gün sonra bir araya geleceğini söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, görüşmede Suriye’de oluşturulacak güvenli bölgeler ve bu güvenli bölgelere bağlı konuların ele alınacağını belirtti.

Lavrov, Arktik Konseyi için gittiği Alaska’da gazetecilere Suriye’deki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. “Suriye’deki ateşkesin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran’dan uzmanlar 10-12 gün sonra bir araya gelecek ve güvenli bölgeler, çevrelerindeki güvenlik şeritleri ile gözlem ve denetim noktalarının işleyişi hakkındaki parametreleri ele alacak” diyen Lavrov, Astana’daki görüşmede oluşturulmasına karar verilen güvenli bölgelerle ilgili Suriye hükümeti de dahil tüm gözlemcilerin onayının alınması gerektiğinin altını çizdi.

Üçüncü ülkelerle, güvenli bölgeler için gözlemci olmaları yönünde görüşmeler gerçekleştirdiklerini de belirten Lavrov, ABD’nin söz konusu güvenli bölgelere gözlemci gönderip göndermeyeceği konusunu ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la görüşmediklerini söyledi.

Lavrov, “Sadece ABD’nin bu sürece yapacağı her türlü katkıyı olumlu karşılayacağımızı belirttik” diye ekledi.

‘ABD YÖNETİMİ KARAR VERMELİ’

Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerinin geleceği hakkında da değerlendirmelerde bulunan Lavrov, “ABD yönetiminin yeni bir yönetimi var. Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesinde hangi araçların uygun olacağına Trump yönetimi karar vermeli” dedi.

Rus Bakan Lavrov, Washington’da gerçekleştirdikleri görüşmede Trump’ın ikili ilişkilerin normalleştirilmesi için hazır olduğunu doğruladığını belirterek “Bu anlamda ekibini ve dış politikasını oluşturmaya çalışan Trump yönetimine uygun olduğu ölçüde ve hızda hareket etmeye hazırız” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Akıncı: Artık karar zamanı

SONRAKİ HABER

ABD ve Çin’den ticaret anlaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...