Sancar: Asıl mesele Türkiye'nin Suriye politikası

HDP Milletvekili Mithat Sancar, ABD'nin silah yardımı meselesinde asıl tartışılması gereken konunun Türkiye'nin Suriye politikası olduğunu söyledi.

12 Mayıs 2017 12:42
Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) YPG'ye yapacağı ağır silah yardımı kararına ilişkin "Tartışılması gereken şey, Suriye politikasının kökten değiştirilmesidir. 'Cumhurbaşkanı, ABD ziyaretini iptal etsin; ABD silah yardımı yaptı' tartışması bize göre hayati meseleyi gözden kaçırma sonucunu doğuruyor" dedi.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin, PYD'ye ağır silahlar göndermesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı ziyaretle ilgili konuşan Sancar, PYD'ye, YPG'ye silah gönderilmesi konusunun Türkiye'de yanlış tartışıldığını vurguladı.

'SURİYE KONUSUNDAKİ TERCİHLER AĞIR BİR BEDEL OLARAK YANSIDI'

Sancar konuşmasının devamında "Suriye'de IŞİD'e karşı son derece etkili mücadele yürüten Suriye Demokratik Güçleri diye bir yapı var. Bu yapı başından beri koalisyonlar ile birlikte çalışıyor. İçinde YPG'nin varlığı var, bu biliniyor. Şimdi Cumhurbaşkanının ABD ziyareti iptal edilsin, edilmesin gibi yapılan tartışma asıl meseleyi örtüyor. Asıl mesele Hükümet ve Cumhurbaşkanının Suriye konusundaki tercihlerinin Türkiye'ye çok ağır bir bedel olarak yansımış olmasıdır. Yanlış tercihlerde bulunmuşlardır. Kürtleri düşman olarak gören anlayış bu yanlışın temel sebebidir. Dolayısıyla tartışılması gereken şey Suriye politikasının kökten değiştirilmesidir. Suriye politikasında Kürtleri tehdit, hasım gibi gören anlayış ülke içinde de barış ve demokrasiyi sağlamayı iyice zorlaştırmış, barıştan uzaklaşmamıza yol açmıştır. Türkiye'nin hem içinde hem Suriye'de Kürt meselesi birbirine bağlıdır. Her ikisinde de Türkiye'nin takınması gereken tavır diyalog, müzakere ve ortak hedef için yol bulmaktır. Barış için, demokratik çerçevede birlikte yaşamak için bir politika oluşturmaktır." ifadelerini kullandı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Muazzam iş’ denilerek tahribatın üstü örtülüyor

SONRAKİ HABER

Batman sustu, çocuk anlattı: Çocuklar fuhşa zorlanıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...