12 Mayıs 2017 12:25

Agos’u tehdit eden MTP ve Turan Ocakları’na sadece 10 ay

Agos gazetesinin önüne siyah çelenk bırakıp tehdit eden kişilere sadece 10 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

‘Ermeni Soykırımı’nın 100. yıl dönümünde Agos’un önüne siyah çelenk bırakan kişilere “tehdit” ve “halkın bir kesiminin ırk, din farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçundan toplam 10 ay hapis cezası verildi. Beş yıl süreyle hükmün açıklanması ertelendi.

Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) ve Turan Ocakları, 24 Nisan 2015’te AGOS gazetesinin Harbiye’deki binasının kapısına siyah çelenk bırakmıştı. Turan Ocakları, eylemi resmi Facebook hesaplarından “Bir gece ansızın Agos gazetesindeyiz” tehdidi eşliğinde paylaşmıştı.

MTP İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt ve Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Uçar’a dava açılmış ancak 18 Kasım 2016’da ikili beraat etmişti. Davanın istinaf mahkemesine gitmesiyle karar bozulmuş, yeniden yargılama yapılmıştı. Agos’un haberine göre İstanbul 62’nci Asliye Ceza Mahkemesi, 25 Nisan’daki kararıyla bu kez ikiliye ceza verdi.

Gökçeyurt ve Uçar’a ‘tehdit’ suçundan altı ay hapis cezası verildi, sanıkların sabıkası olmaması nedeniyle ceza indirim uygulanarak beş aya düşürüldü.

Sanıklara bir de “Halkın bir kesimini ırk, din farklılığına dayanarak alenen aşağılamak”tan altı ay ceza verildi. Bu ceza da indirimle beş aya düşürüldü.

Beş yıl süreyle hükmün açıklanması ertelendi. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Orhan Kemal Roman Armağanı Gürsel Korat’a verildi 

SONRAKİ HABER

Bestler-Dereler'de çatışma; 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...