12 Mayıs 2017 12:25

Orhan Kemal Roman Armağanı Gürsel Korat’a verildi 

2017 yılı 46. Orhan Kemal Roman Armağanı, Gürsel Korat'ın ‘Unutkan Ayna’ isimli romanına verildi.

Paylaş

2017 yılı 46. Orhan Kemal Roman Armağanı, Gürsel Korat'ın Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan "Unutkan Ayna" isimli romanına verildi.

Üyelerini Turhan Günay, M. Nuri Gültekin, Erendiz Atasü, Çimen Günay Erkol, Handan İnci, Yiğit Bener ve Nazım K. Öğütçü'nün oluşturduğu 46. Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu, 12 Mayıs 2017 tarihinde Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde yapıldı. 

Gürsel Korat, 60 eser arasından seçilen ödülünü 02 Haziran 2017 Cuma günü, İstanbul, Beyazıt'ta bulunan Orhan Kemal Kütüphanesi-Konferans Salonu'nda, Saat:10.30 da yapılacak olan Orhan Kemal'i anma töreninde alacak.

Kurul yaptığı basın açıklamasında,  "Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu, tutuklu üyemiz Turhan Günay'ın yokluğunun acısını duyarak toplanmış, Turhan Günay'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını dileyerek; Gürsel Korat'ın 'Unutkan Ayna' romanını, 1.Dünya Savaşı yıllarının çatışmalı koşullarındaki bir Anadolu kentinde mülk bölüşümü, cinayetler ve yerel halkın siyasi otoriteyle ilişkisi gibi pek çok olayı ustaca bir kurguyla birleştirmesi, bu zor zamanlarda aşk, dostluk ve dayanışma gibi insani duyguları derinlikli bir şekilde işlemesi ve yaşadığımız döneme ilişkin uyarılar taşıması nedeniyle 2017 yılı, 46.Orhan Kemal Roman Armağanı'na değer görmüştür" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP Bolu İl Başkanlığı'na kayyım atandı

SONRAKİ HABER

Agos’u tehdit eden MTP ve Turan Ocakları’na sadece 10 ay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...