Bakırköy Meydanı’nda Nuriye ve Semih için destek açlık grevi
İstanbul’da ihraç edilen kamu emekçileri 65 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça için 1 günlük açlık grevine başladı.
İstanbul'da kamu emekçileri, işlerine geri dönmek için 65 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'ya destek için Bakırköy Özgürlük Meydan'ında 1 günlük açlık grevi başlattı.
"OHAL ve KHK saldırılarına karşı 'işimi istiyorum' talebi ile açlık grevindeler, Nuriye ve Semih için açlık görevindeyiz" yazılı pankart açan emekçiler "Zafer direnen emekçinin olacak", "Yaşasın açlık grevi direnişimiz", "Nuriye, semih yanlız değildir" sloganı attı.
Emekçiler adına basın açıklamasını KESK üyesi Nursel Tanrıverdi okudu. Tanrıverdi, "15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini 'Allah'ın bir lütfu' olarak tanımlayan siyasi iktidar, ülkemizin yaşadığı bu krizi kendi siyasi krizleri doğrultusunda kullanmıştı. Darbe girişiminin hemen ardmdan ilan edilen ve arka arkaya uzatılan OHAL ile ülkede anayasa rafa kaldıramış ve adeta ülkede terör estirilmiştir" dedi.
'HÜKÜMET GÖRMEZDEN GELİYOR'
Emekçilerin tarihsel bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Tanrıverdi, " Böylesi bir saldırı da ancak tarihsel bir direnişle püskürtülebilirdi, bu çerçevede Akademisyen Nuriye Gülmen, Ankara Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde "İşimi Geri İstiyorum" talebiyle direnişe başladı. Kısa bir süre sonra da İhraç edilen Öğretmen Semih Özakça da bu direnişe katıldı. Bugün açlık grevlerinin 65 günündeIer. Yapılan direniş hükümet ve ona bağlı kurumlarda görmezden gelinmeye devam ediliyor"diye konuştu.
'BİZ KAZANACAĞIZ'
Tanrıverdi son olarak şunları söyledi: "Yüreklerimiz iki arkadaşımız için kenetlendi,şuan ülkenin her tarafında onlar için eylemler var. Herkes tek bir noktaya kilitlendi. Talebiniz talebimizdir. Yaşatacağız sizi diyoruz, Şu an çok kritik bir aşamadan. Bunun bir diğer örneği de Kemal Gün. Oğlunun cenazesini almak içim, evet yanlış duymadınız, sadece oğlunun cenazesini alabilmek için 78 gündür açlık grevinde. Bizler, ihraç edilen kamu emekçileri Olarak, biliyoruz ki bu direnişin sonunu hep beraber yazacağız, Çünkü biz haklıyız ve biz kazanacağız. Birleşecek, mücadele edeceğiz ve kazanacağız." Emekçiler basın açıklamasından sonra oturma eylemine başladı. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et