03 Temmuz 2012 09:57

Meksika’da iktidar el değiştirdi

Meksika’da pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini, ülkeyi 70 yıldan fazla yöneten  Kurumsal Devrimci Parti’nin (PRI) adayı Enrique Pena Nieta’nın kazandığı bildirildi.Sandık çıkış anketleri, Nieto’nun oyların yüzde 40’ını aldığını ortaya koyuyor. Meksikalılar seçimlerde ayrıca yen

Meksika’da iktidar el değiştirdi
Paylaş

Sandık çıkış anketleri, Nieto’nun oyların yüzde 40’ını aldığını ortaya koyuyor. Meksikalılar seçimlerde ayrıca yeni Kongre ve bazı eyalet valileri için de oy kullandı.

İlk sonuçların açıklanmasının ardından PRI’nın genel merkezinin önünde kutlamalar başladı. Seçim kampanyası ağırlıklı olarak ekonomi ve uyuşturucuyla mücadele üzerine odaklanan Nieto, PRI’nın uzun ve zaman zaman şaibeli olarak görülen geçmişinden kopuşa işaret eden yeni yüzü olarak sunulmuştu. Eyalet valiliği dönemine atıfla daha çok kamu hizmetleri ve altyapının geliştirilmesi çalışmalarına yoğunlaşacağını kaydeden Nieto, kampanyası sırasında yoksulluğa kökten çözüm vaadinde bulunmuştu.

İktidardaki PAN Parti’nin adayı Josefina Vazquez Mota ise yenilgiyi kabullendiğini açıkladı. Öte yandan, sandık çıkış anketleri “solcu” aday Andres Manuel Lopez Obrador’un oyların yüzde 30’unu alarak ikinci sırada yer aldığına işaret etti.

Obrador, ikinci sırada bitirdiği 2006 seçimlerinin ardından Felipe Calderon’un zaferini tanımamış, seçimlerin ardından ülkede yaygın gösteriler düzenlenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran 3 yeni füze denedi

SONRAKİ HABER

Roboskîlilerden Özel’e suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa