12 Mayıs 2017 10:19

'Ebeler ve hemşireler mutlu değil'

SES Adana Şubesi, ebeler ve hemşireler haftası dolayısı ile basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

SES Adana Şubesi, ebeler ve hemşireler haftası dolayısı ile basın toplantısı düzenledi. Şube binasında gerçekleştirilen açıklamayı okuyan SES Adana Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Yıldız, toplumu hemşirelik konusunda bilgilendirmek için kutlanan günün günümüzde düşük ücretler, ağır iş yükü nedeniyle sağlık, sosyal yaşam ve iş güvencesine dair önemli sorunların gündeme geldiği bir gün olduğunu belirterek “Hemşireler mutlu değil” dedi.

Ebeler ve hemşireler olarak iş ve gelir güvencesizliği, yoğun nöbetler, düşük ücret ve riskli çalışma koşullarında çalıştıklarını dile getiren Yıldız, hastanelerde ise performans, neo liberal kalite yönetimi anlayışı ve emekliliğe yansımayan ek ödemelerin dağılımındaki adaletsizlik gibi sorunlar ile karşı karşıya bulunduklarını söyledi.

4 C, 4 B gibi sözleşmeli pozisyonları reddettiklerini ifade eden Yıldız, güvenceli çalışma, 24 saat hizmet veren kreş, ebelik ve hemşirelik mesleklerinin ağır ve tehlikeli işler kapsamına alınmasını istedi. Ek ödemelerin emekliliklerine yansıtılmasını ve adil bir biçimde dağıtılmasını talep ettiklerini söyleyen Yıldız, haksız, hukuksuz ihraçlara da dikkat çekerek “İşimize geri dönene, hakkımız olanı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.(Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir: Açlık grevine başlıyoruz

SONRAKİ HABER

Hermana belgeseli yarın gösterimde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...