12 Mayıs 2017 08:44

Kocaeli'de Yıldız Sunta işçileri grevde

Kocaeli Köseköy’de 21 yıldır faaliyet gösteren Yıldız Sunta fabrikasında çalışan Ağaç-İş üyesi işçiler greve çıktı.

Paylaş

Kocaeli Köseköy’de 21 yıldır faaliyet gösteren Yıldız Sunta fabrikasında çalışan işçiler dün greve çıktı.

Ocak ayından bu yana 57 maddelik toplu sözleşme üzerinde görüşmeler sürdüren Türk-İş’e bağlı Ağaç-İş sendikası, maaş zammı ve mesai ücretleri konusunda anlaşamadığı için işçiler greve çıktı. Sendikanın yüzde 30’luk zammına karşı patronun önce yüzde 8.53 enflasyon oranını teklif ettiği, daha sonra bu rakamı yüzde 12’ye çektiği belirtildi.

İşçilerle birlikte greve katılan Ağaç-İş Genel Sekreteri Gökhan Kibar, sloganlarının "Üç dönem biz fedakarlık yaptık, bir kere de siz yapın” olduğunu söyledi. Kibar, “İşçiler 21 yıldır bu fabrikanın ayakta durması için çalışıyor. Bu nedenle 3 dönemdir yani 2010 yılından beri ülkenin ekonomik şartlarını düşünerek fabrikayı göz ardı etmedik. Hem işçiyi, hem fabrikayı üzmeden zam oranları aldık. Arkadaşlarımız gerçekten büyük fedakarlık gösterdiler. Ancak bu kez fabrikanın fedakarlık göstermesini istiyoruz” dedi.

'YÜZDE 30 ZAM İSTİYORUZ'

Ücret zammı olarak yüzde 30, mesai zammı olarak yüzde 200’den yüzde 300’e çıkmasını istediklerini aktaran Kibar, “Ramazan ve Kurban Bayramında da 1’e 4 zam istedik. Ancak 57 maddenin bu iki maddesinde anlaşamadık. Bu fabrikada 436 sendikalı işçi var. Aynı iş kolunda çalışan Yıldız Entegre’de de yüzde 30 istemiştik ama yüzde 18.50’de anlaştık. Maalesef Yıldız Sunta yoksulluk sınırını düşünmeden yalnızca enflasyon oranında zam yapıyor. Amacımız fabrikanın zarar görmesi değil" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Basın örgütleri Güven’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Gıda-İş’in ‘Varlık Fonu’ paneline OHAL engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...