12 Mayıs 2017 08:28

Adana Barosu: Soma'da sorumlular hak ettiği cezayı almalıdır

Soma Katliamı'yla ilgili bir basın açıklaması yapan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, sorumluların bir an önce ceza alması gerektiğini belirtti.

Paylaş

Soma'daki madenci katliamının 13 Mayıs'taki yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, katliamın sorumlularının bir an önce ceza alması gerektiğinin altını çizerek, “Bilirkişi raporunda da belirtildiği gibi öngörülebilir ve önlenebilir olan durumdaki yaşanan olayların kaza olarak değerlendirilemez” dedi. 

Manisa'nın Soma ilçesi Eynez mevkisinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen ocakta 13 Mayıs 2014'te çıkan yangında, galerilerin dumanla dolması sonucu 301 madenci yaşamını yitirmişti. Madenci katliamının yarınki 3. yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, katliamın sorumlularının bir an önce ceza alması gerektiğini ifade ederek, “Verilecek cezaların caydırıcılığının yanı sıra işverenleri iş güvenliği ve işçi sağlığında gerekli tedbirleri almaya ve devletin de kamusal denetimini etkin yapmasına zorlayacak” dedi. 

Küçük, Soma katliamında sonra yaşanan en vahim olayın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Müşaviri olan Yusuf Yerkel'in, Erdoğan’ı protesto eden  bir vatandaşı tekmelemesi olduğunu hatırlattı. (Adana/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

MMO’dan doğa ve uçurtma şenliği 

SONRAKİ HABER

CHP'li Tezcan'ın vurulması davasında tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...