12 Mayıs 2017 06:37

Kitaplar ağaca asıldı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında İzmit'te asırlık çınar ağaçlarının dallarına 3 bin 500 kitap asıldı.

Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 13-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 9. Kocaeli Kitap Fuarı öncesi her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar öncesi İzmit Yürüyüş Yolu'nda bulunan asırlık çınar ağaçlarının dallarına kitaplar asıldı. 

İtfaiye ekipleri gece boyunca poşetlerde bulunan 3 bin 500 kitabı tek tek iplerle çınar ağaçlarının dallarına astı. Zabıta ekipleri ise kitapların etkinlik öncesinde toplanmaması için nöbet tuttu. 

Kitapların toplanılması için izin verilmesiyle birlikte alanda bulunanlar, ağaçlarda asılı olan 3 bin 500 kitabı kısa sürede topladı. Bazı kişiler kitaplardan alabilmek için ağaçlara tırmandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu şöyle dedi: "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 9. defa kitap fuarımızı düzenliyoruz. Kitap fuarımıza ilgi çok büyük. Bundan dolayı biz de çok çok mutluyuz. İnsanların kitaba ilgisi her geçen gün artıyor. Şahsen bu beni büyük ölçüde ümitlendiriyor. Kitapsız bir medeniyet düşünülemiyor. Kitapsız bir hayat düşünmek mümkün değil. Kitap medeniyet demek, ışık demek, bilgi demek. Onun için 9. defa açacağımız kitap fuarımızın tüm Kocaeli’mize ışık, bilgi, huzur ve pek çok insanın mutluluğuna vesile olacağına gönülden inanmak istiyorum" (Kocaeli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: ABD geçiş sürecinde, hassas olmak gerekir

SONRAKİ HABER

Domates üreticisi kavuna yöneldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...