02 Temmuz 2012 09:21

HDK: Sivas Katliamı unutturulamaz

HALKLARIN Demokratik Kongresi 2 Temmuz ile ilgili bir yazılı açıklama yapılarak insanlık suçunda zaman aşımı olmayacağını belirterek Sivas katliamının unutturulamayacağını dile getirdi.Sivas katliamının Alevilere ve aydınlara karşı gerçekleştirilmiş, arkasındaki güçlerin sır gibi gizlenen bir katliam olduğu vurgulanan açıkl

HDK: Sivas Katliamı unutturulamaz
Paylaş

HALKLARIN Demokratik Kongresi 2 Temmuz ile ilgili bir yazılı açıklama yapılarak insanlık suçunda zaman aşımı olmayacağını belirterek Sivas katliamının unutturulamayacağını dile getirdi.

Sivas katliamının Alevilere ve aydınlara karşı gerçekleştirilmiş, arkasındaki güçlerin sır gibi gizlenen bir katliam olduğu vurgulanan açıklamada, “Sivas katliamı, aradan bunca yıl geçmesine rağmen hâlâ aydınlatılmamıştır. Darbeleri, tertipleri, karanlıkta kalan olayları açığa çıkarmak ve sorumlularından hesap sormaktan söz eden AKP Hükümeti katliamın arkasındaki karanlık güçler açığa çıkarılmış değil.
Dahası, insanlık suçu kabul edilmesi gereken ve zaman aşımına kapsamına alınmaması gereken Sivas katliamının katillerinin bir bölümü ‘zaman aşımı’ gerekçe gösterilerek aklanmış oldu” denildi.
Sivas katliamından dolayı, hâlâ Alevilerden özür dilenmediği dile getirelen açıklamada “Devletin katliamdaki rolü, tutumu mahkûm edilmedi. Diğer tarafta Alevi inancına mensup halkımıza yönelik baskılar ve ayrımcılık sürüyor. Alevilerin talepleri kabul edilmiyor. Alevi çocuklarına zorunlu din dersi okutmaktan vazgeçilmiyor” denildi.

CEMEVLERİ İNANÇ MEKÂNI OLARAK KABUL EDİLMELİDİR

Sivas katliamının gerçekleştiği Madımak Oteli’nin hâlâ ‘Utanç Müzesi’ yapılmadığı hatırlatılan açıklamada, “Cemevleri inanç mekânı kabul edilmiyor. Bu yıl 2 Temmuz katliamının yıldönümü KCK davası duruşmasıyla anılıyor. Sivas katliamı davasını zaman aşımına uğratarak kapatmak isteyenler, türkü söyleyenleri, gazetecilik yapanları, anadilde eğitim diyenleri, tüm halkların barış, eşitlik ve özgürlük içinde yaşaması için mücadele edenleri hedefe koymayı sürdürüyorlar.

Halkların Demokratik Kongresi, tüm halkların özgür, tüm inançların eşit olduğu, herkesin anadilinde eğitim gördüğü, inancının gereğini yapabildiği bir halk iktidarı için mücadeleyi kararlıca sürdürecektir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Sivas’ta insanlığın katli suçu işlendi’

SONRAKİ HABER

15 Kürt siyasetçisine 130 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa