12 Mayıs 2017 05:30

Gülmen ve Özakça'nın direniş alanına polis saldırısı

65 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direniş alanına polis saldırdı. 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Paylaş

Ankara Yüksel Caddesi'nde 65 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direniş alanına polis saldırdı. Polis, 4 kişiyi gözaltına aldı. Gülmen ve Özakça'nın müdahale sırasında alana henüz gelmediği belirtildi.

Gece alanda nöbet tutan destekçilere saldıran polis Yüksel Caddesi'ni ulaşıma kapattı. Greve destek verenlerin oturduğu banklar ve alandaki pankartlar polis tarafından kaldırıldı.

Polisin alandaki bekleyişi sürüyor.

Nuriye Gülmen, Twitter hesabından "Direniş alanında çevik kuvvet polislerinin olduğu ve alanın boşaltıldığı bilgisi geldi. Alandaki arkadaşlarımızın gözaltında olduğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Birçok kitle örgütü bugün saat 13.00'da Gülmen ve Özakça'ya destek amacıyla Yüksel Caddesi'ndeki direniş alanında buluşma çağrısı yapmıştı. Saldırının dayanışmayı engellemek için yapıldığı düşünülüyor.

65 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için sosyal medya üzerinden ve birçok mecradan destekler sürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayıtlarda ölü göründüğü için tedavi edilmedi iddiası 

SONRAKİ HABER

Kuşadası Körfezi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...