12 Mayıs 2017 04:33

Star Yazarı Dede, Gülmen ve Özakça'yı hedef gösterdi

Gülmen ile Özakça'nın açlık grevi 65. gününe girerken Star Yazarı Dede, grevcileri hedef gösterdi, taleplerin karşılanmaması çağrısı yaptı.

Paylaş

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) işten atılan Akademisyen Nuriye Gülmen ile Öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi 65. gününe girdi.

Gülmen ile Özakça'nın sağlık durumu kritik bir aşamaya gelirken pek çok kesimden devlet yetkililerine acı bir sonuçla karşılaşılmaması için haklı taleplerin karşılanması çağrısı yapılıyor.

OHAL kapsamında binlerce kişinin haksız şekilde işinden atılmasını görmediği gibi açlık grevini ve buradan yükselen talepleri de görmeyen yandaş medya ise açlık grevcilerini hedef gösteriyor.

'TALEPLER KARŞILANIRSA MEMLEKET NE HALE GELİR'

Hükümet kontrolündeki Star gazetesinin köşe yazarı Ersoy Dede, bugün "Açlık grevindeki akademisyenler" başlıklı köşe yazısında  "Bu şartlarda, ‘tamam adaletsizliği gideriyor ve sizleri okullarınıza iade ediyoruz’ dendiğinde, yani bu tür bir eylemden sonuç alınabildiği görüldüğünde, memleketin ne hale gelebileceğini düşünebiliyor musunuz?.. Kaç bin kişi ihraç edildi? Kaç bin kişinin yakını cezaevlerinde?.. Her birinin bir köşede açlık grevine başladığını düşünsenize.. " ifadelerini kullandı.

Yazısına "Kim bu açlık grevindekiler" ara başlığıyla devam eden Dede, Gülmen'i "terör örgütü üyesi" olmakla suçlayıp hedef gösterdi:  "Açlık grevindeki isimlerden biri, araştırma görevlisi Nuriye Gülmen.. 6 Ocak’ta yayımlanan KHK ile ihraç edildiğini söylüyor.. Ama aslında bir buçuk sene evvel, Eskişehir’de DHKP-C operasyonunda gözaltına alınmıştı.. Terör örgütü üyesi olduğu anlaşılınca o zaman Osmangazi Üniversitesi’ndeki görevine son verildi. Bir geri dönüş mücadelesi verdiğini hatırlıyorum. Ama bunu 15 Temmuz sonrası sürece bağlamak ne derece doğru bilemiyorum.. Eski gazeteleri karıştırdığımızda, bu kişinin karşımıza en son, İstanbul’da polise el bombasıyla saldıran 2 kadın teröristin ailesine taziyeye gittiğinde çıktığını görüyoruz.. Hakkında ne karar verilir bilemem.. Ama bir baba olarak ben, her hâl ve şartta böyle bir akademisyene çocuğumu emanet etmek istemem açıkçası."

Dede, Özakça için de "sarı-kırmızı bez parçalarıyla kimlerin desteklediği ortada.. " dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 12 Mayıs 2017 Cuma

SONRAKİ HABER

Sendika.Org'a erişim engeli: '40 yapar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...