02 Temmuz 2012 09:19

‘Sivas’ta insanlığın katli suçu işlendi’

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Erol Ekici, Sivas davasının Türk Ceza Kanunu'nun 77. maddesince düzenlenen 'İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar' başlığı altında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Sivas katliamında asıl suç, insanların düşünce ve kimliklerinin yok edilmesi maksa

‘Sivas’ta insanlığın katli suçu işlendi’
Paylaş

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Erol Ekici, Sivas davasının Türk Ceza Kanunu'nun 77. maddesince düzenlenen 'İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar' başlığı altında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Sivas katliamında asıl suç, insanların düşünce ve kimliklerinin yok edilmesi maksadıyla katledilmesi ve dolayısıyla insanlığın katlidir" dedi.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Sivas Katliamı’nın 19’uncu yıldönümü ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Sivas katliamını ve görülen davada verilen zamanaşımını kınayan Ekici, 2 Temmuz 1993’de gerici, faşist güçlerin planlı bir organizasyonuyla Sivas’ta “Pir Sultan Kültür Etkinlikleri”ne katılanların katledildiğini hatırlattı. Ekici, “Diğer politik katliamlarda olduğu gibi Sivas’ta da bütün deliller yok edilmiş, olayın gerçek yönlendiricileri yargı karşısına çıkarılmadığı gibi, yıllarca elini kolunu sallayarak Sivas’ta gezmelerine izin verilmiştir. Bir şekilde tutulup yargılananlar ise kollanmış, hafif cezalarla göstermelik kararlar verilmiş ve en önemlisi de hem dönemin Adalet Bakanlığını yapan şahıs tarafından ve hem de bugünkü AKP hükümetinin milletvekilleri tarafından savunulmuşlardır” ifadesini kullandı.

Ekici, toplumsal duyarlılığın olduğu kimi davalarda olduğu gibi, uzadıkça uzatılan göstermelik yargılamaların sonucunda Sivas Katliamı Davası’nın da “zamanaşımı”yla sonuçlandırıldığını vurgulayarak, “Oysa Sivas Katliamı’nda asıl suç, insanların düşünce ve kimliklerinin yok edilmesi maksadıyla katledilmesi ve dolayısıyla insanlığın katlidir. Bu katliam Türk Ceza Kanunu’nun 77. maddesince düzenlenen, ‘İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar’ başlığı altında değerlendirilmelidir. Aynı kanun bu suçlarda zamanaşımı olamayacağını da hüküm altına almaktadır” açıklamasında bulundu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kirman köyü geleneksel pikniği yapıldı

SONRAKİ HABER

HDK: Sivas Katliamı unutturulamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...