11 Mayıs 2017 22:45

Fener evini savunuyor: Yakın Doğu şampiyonluk için sahada

Kadınlar Basketbol Ligi’nde playoff final serisinde evindeki ilk 2 maçı kazanan Yakın Doğu Üniversitesi, Fenerbahçe’yi ağırlıyor.

Paylaş

Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyon bugün belirlenebilir. Playoff final serisinde evindeki ilk 2 maçı kazanan Yakın Doğu Üniversitesi, Fenerbahçe’yi deplasmanda da yenmesi halinde tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaşacak. Müsabaka saat 19.00’da başlayacak.

Yakın Doğu Üniversitesi ilk maçın yıldızı Yelena Leuchanka ve ikinci maça ağırlığını koyan Kayla McBride ile Courtney Vandersloot’a güveniyor. Fenerbahçe’de ise en çok öne çıkan isimler Candace Parker ve Alexandria Quigley.
Seri, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, eski Fenerbahçe yöneticisi olan Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör’ü tokatlamasıyla tartışmalı başlamıştı. Yakın Doğu Üniversitesi ilk maçı 78-70, ikinci maçı ise 73-67 kazanmıştı.

F.BAHÇE 3’TE 3’E MECBUR 

5 maç üzerinden oynanan ve 3 galibiyete ulaşan takımın şampiyonluğa erişeceği seride, Fenerbahçe’nin evinde 2 maç oynanacak. Şampiyon belirlenmezse son maç Yakın Doğu Üniversitesinin sahasında yapılacak.

Normal sezonu Yakın Doğu Üniversitesi 26 maçta 22 galibiyetle zirvede tamamlamıştı. Fenerbahçe ise 21 galibiyetle 2. sırada yer almıştı. Yakın Doğu normal sezondaki maçlarda Fenerbahçe’ye iki maçta da kaybetmişti. Bu müsabakalarda 62-58 ve 76-64’le kazanan Fenerbahçe olmuştu.

YAKIN DOĞU İLK PEŞİNDE

Yakın Doğu Üniversitesi, şampiyonluğa ulaşması halinde 2005/06’dan bu yana 9 kez Fenerbahçe’nin 2 kez Galatasaray’ın kupaya eriştiği ligde bir ilke imza atacak. Tarihte, kadınlar basketbolunun lokomotifi konumundaki sarı lacivertli ve sarı kırmızılı ekiplerin dışında 5 takım şampiyon oldu. 1980/81’den bu yana oynanan ligde ODTÜ 3, Beşiktaş 3, MTA 2, Botaşspor 2, İstanbul Üniversitesi 1 şampiyonluk elde etti. Genel toplamda G.Saray’ın 13, F.Bahçe’nin ise 12 şampiyonluğu bulunuyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ho Amca’yla dağlardan zafere

SONRAKİ HABER

Çaykur Rize’nin son şansları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...