11 Mayıs 2017 16:20

'Gülmen ve Özakça’nın talepleri kabul edilsin'

Ankara’da sendikalar,meslek odaları, dernekler ve siyasi partiler, Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin gerçekleşmesi çağrısında bulundu.

Paylaş

İhraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın başlattıkları açlık grevinin 64’üncü gününde polis engeline rağmen yüzlerce kişinin bir araya gelerek yaptığı açıklamada konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Karaman, Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin gerçekleşmesi çağrısında bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Odası (ASMMO), İl Koordinasyon Kurulu (İKK), avukat ve akademisyenler bir araya gelerek 64 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yürüyüş yaparak basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, akademisyenler ve avukatlar katıldı. Meşrutiyet Caddesi’nde bir araya gelen yüzlerce kişi Polis engeline rağmen sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde Yüksel Caddesi’ne yürüdü.

‘YÜKSELEN BU SESİ DUYMAZDAN GELEMEZLER’

Şubeler adına KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, kısa bir açıklama yaptı. Karaman, açlık grevinin kritik bir aşamaya gelindiğini belirterek, “Bu gün toplumun tüm kesimleri bu eylemin haklılığı ve farkındadır. Bu eylemin hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı yapıldığının bilincindedir. Toplumun vicdanı buradadır. Hiç kimse toplum vicdanına sırtını dönemez ve yükselen bu sesi duymazdan gelemezler” dedi.

‘GEREKLİ MEKANİZMALAR OLUŞTURULMALI’

Gülmen ve Özakça’nın bir an önce taleplerinin gerçekleşmesi yönünde çağrıda bulunan Karaman, “Bununla birlikte ihraç edilmiş tüm kamu emekçilerinin gri dönüşleri için gerekli mekanizmalar oluşturulmalıdır. Gerek toplumun gerekse bizim hükumetten beklentimiz ve isteğimiz budur” şeklinde konuştu.

Açıklama alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde sonlandı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Bursa Şubesi : Lisedeki dehşette ihmaller var

SONRAKİ HABER

Avrupa Parlamentosu’ndan bir heyet HDP grubunu ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa