02 Temmuz 2012 09:00

Çiğli’de futbol turnuvası sürüyor

Şike tartışmaları, tutuklamalar, ardı arkası gelmeyen mahkeme savunmaları, tutanaklar ve hayal kırıklıkları ile bir sezon daha geride kaldı.Çiğli’de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) futbol madalyonunun tek bir yüzü olmadığını herkese ispatlamak istercesine, “Yoz kültüre hayır” sloganı etrafında bir futbol turn

Çiğli’de futbol turnuvası sürüyor
Paylaş
Koray Yetiş

Çiğli’de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) futbol madalyonunun tek bir yüzü olmadığını herkese ispatlamak istercesine, “Yoz kültüre hayır” sloganı etrafında bir futbol turnuvası başlattı. Yapılan turnuvaya katılan takımlar ise Çiğli’nin küçük bir minyatürü gibi. Ata Sanayi işçilerinden oluşan Çakmak Oto, belediye şantiye işçilerinin oluşturduğu takım, pazarcılardan oluşan Ekin Spor, Güzeltepe Gençlik, Şirintepe Gençlik, Varto Sofyan köylü gençlerin oluşturduğu takım, turnuvaya katılan 16 takımdan bazıları.
PSAKD, futbol turnuvasının yanı sıra bir de mahalledeki sokak numaralarının Sivas katliamında öldürülen aydınların ismi ile değiştirilmesi için bir imza kampanyası da başlattı.
PSAKD yönetiminde bulunan Zeynel Mertoğlu, başlattıkları turnuvanın gençleri biraraya getirmek amacıyla düzenlediklerini belirtti. “Hafta sonları maçlarda tribünlerimiz dolu oluyor. İstanbul’da yapılan Metin Göktepe turnuvalarını kendimize örnek alıyor ve o ruhu yakalamaya çalışıyoruz” dedi.
Çakmak Spor’un temsilcisi olan Deniz Çakmak ise Ata Sanayi sitesinde oto tamircisi. Çiğli’de yaşayan değişik kesimlerden oluşmuş takımlarla böyle bir turnuvada yer almanın keyifli olduğunu belirten Çakmak, “Bir futbol turnuvası sadece başlangıç olabilir. Bu etkinliklerin meyvelerini daha sonra alacağız diye düşünüyorum. Tabi ki bunlarla bitmeyecek şimdi mesela kentsel dönüşüm tartışılıyor bununla ilgili de bir şeyler yapmak lazım” diyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Engellilere engeller bitmiyor!

SONRAKİ HABER

Büro Memur-Sen yetkili sendika oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...